Foto Willem
Arts / Photography

Weg zwijmelen bij de meest romantische boeken

Hoe fijn is het om lekker weg te dromen bij de best geschreven romans? Speciaal voor jullie hebben wij de romantische boeken top 10 gemaakt. Al in de oudheid werden er romantische verhalen geschreven en gelezen. Lezen is een echt momentje voor jezelf en uit onderzoek is gebleken dat lezen in sommige gevallen zelfs therapeutisch werkt. Lezen helpt stress verminderen, zorgt er voor dat jij je beter kan concentreren en ook worden jouw sociale vaardigheden verbeterd als je een echte liefhebber bent van lezen.

Romantische boeken

Over het algemeen zijn romantische boeken, ook wel romans genoemd, populairder onder vrouwen dan onder mannen. In romantische boeken is er altijd sprake van een bepaalde vriendschap of liefde tussen personen. Deze relatie tussen mensen staat in het hele boek centraal. De top 10 romantische boeken zijn ook verfilmd. Het is dus mogelijk om eerst het boek te lezen en je gehele fantasie op de loop te laten. Vervolgens kun je de film kijken om te zien of je verwachtingen worden waargemaakt. 

Wanneer lezen?

Het lezen van een boek betekent een echt momentje voor jezelf. De vraag is: wanneer heb je hier nu tijd voor? Wanneer je een boek pakt en lekker gaat lezen kun je alles om je heen even laten gaan en kun je je helemaal inleven in het verhaal. Op deze manier ontspan je volledig en kun je even ontsnappen aan werk, kinderen en alle andere dingen die je aan je hoofd hebt. De meeste mensen lezen in de avond op de bank of in bed. Ook is een vrije dag besteden aan het lezen van een boek heerlijk.