Foto Willem
Image default
Arts / Photography

De populairste landen voor Nederlandse emigranten en expats

De populairste landen voor Nederlandse emigranten en expats

Na het studeren is de kans groot dat je samen met je partner een huis koopt en aan het werk gaat voor een werkgever in Nederland. Dat is al decennia lang zo geregeld in het systeem van de meeste huishoudens. Echter komt het de laatste jaren steeds vaker voor dat men besluit om een onderneming voor zichzelf te starten. Een andere opvallende trend is dat er jaarlijks ongeveer 40 duizend Nederlanders emigreren. Hun huis snel verkopenof verhuren is voor vertrek  één van de grootste prioriteiten. Zij weten vaak niet voor hoelang zij in het buitenland blijven wonen. Wat zijn de populairste landen voor Nederlandse emigranten en expats? En wat overtuigd hen om dit kikkerlandje voor een langere tijd te verlaten?

Europa

De populairste landen liggen in Europa. Al eeuwenlang verhuizen Nederlanders het liefst naar landen die niet al te ver zijn.  Dat heeft vooral te maken met het feit dat men dan binnen een paar uur rijden of vliegen weer in Nederland is voor bijvoorbeeld familiebezoek. De meeste Nederlanders vind je in België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

 

De Nederlandse Antillen

Bij de landen buiten Europa, behoren de Nederlandse Antillen samen met Australië en de Verenigde Staten bij de bekendste emigratielanden.  Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten zijn erg in trek omdat daar op de meeste plaatsen Nederlands gesproken wordt en natuurlijk ook door het prettige klimaat.

 

Exotische  landen

Snel je huis verkopen of verhuren zodat je in het buitenland kan wonen doet niemand zomaar. Ook al gaat het om een land waar men Nederlands spreekt, een prettig klimaat heerst of  dat dichtbij Nederland ligt. Het grootste deel van de Nederlanders emigreert uiteindelijk om economische redenen. In het buitenland werken zij dan voor een aantal jaar als expat voor hun werkgever uit Nederland. Maar ook een eigen bedrijf starten in een exotisch land als Thailand, Indonesië of Mexico komt vaak voor. 

https://www.economy.nl/