Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Interessante studiekeuze

Een studiekeuze is voor sommige personen erg moeilijk. Uit een onderzoek blijkt vijftien procent van de leerlingen er niet voor kiest om meteen een opleiding te gaan volgen. Misschien is dit een gevolg op de onwetendheid die er is bij een studiekeuze. Het blijft wel spijtig dat iemand geen keuze kan maken, terwijl er zoveel studies zijn die wel mogelijkheden bieden. Een van deze studies is de studie ICT. In dit artikel worden een aantal argumenten genoemd om jezelf te blijven ontwikkelen en te kiezen voor de studie ICT.

 

Relevantie

Op de werkvloer zijn leervermogen, ondernemerschap, nieuwsgierigheid en creativiteit belangrijke vaardigheden. Digitale vaardigheden zoals het leren van coderen zijn ook steeds belangrijker. Dit betekent niet dat iedereen meteen ontwikkelaar moet worden. Toch biedt het leren coderen een basis die goed is. Dit is de basis om te begrijpen hoe de wereld waarin wij vandaag de dag leven werkt.

 

Veelzijdigheid

Wanneer je aan IT-werk denkt, denk je waarschijnlijk aan programmeren. Er wordt veel gewerkt aan het onderhouden, ontwikkelen en beheren van systemen. Een back end ontwikkelaar weet hier alles van. Ook een front end developer weet hier het een en ander van. In de ICT-wereld is er ook vraag naar mensen die slimme oplossingen bieden. Bijvoorbeeld het beter benutten van opslag. De verzamelde data is waardeloos wanneer er niemand is die het kan analyseren. Een projectmanager zorgt ervoor dat het project van het begin tot het eind op rolletjes verloopt. Het volgende blijkt: je eigen interesses en talenten sluiten misschien aan op de mogelijkheden die de ICT biedt. Er is veel diversiteit en er zijn kansen genoeg.

 

Vraag naar personeel

Data-analist, python developer, Netwerkmanager, securitymanager; er zijn genoeg vacatures. Deze vacatures tonen aan dat er veel vraag is naar ICT-personeel. Dit kan ongeschoold en geschoold personeel zijn. Verdere studeren is zeker een optie. Het blijkt dat één vierde van de ICT-bedrijven een personeelstekort heeft. Sinds 2015 is de ICT de meest gespannen bedrijfstak op de arbeidsmarkt.

http://kojac.nl