Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Hoe word ik een dj?

Een dj wordt vaak erg geliefd. Het persoon is verantwoordelijk voor het creëren van een feestelijke sfeer, wat vaak met succes wordt bereikt. Het is niet gek dat veel kinderen al van jongs af dromen van het zijn van een dj. Indien je een ritmisch gevoel hebt en houdt van muziek is dj worden wel iets voor jou!

Helaas kun je niet binnen enkele dagen een succesvolle dj worden. Het worden van een goede dj vergt veel voorbereidingen, denk aan de aanschaf van de materialen en diverse cursussen om de trucs onder de knie te krijgen.

Muziekgenre

Iedereen heeft een favoriete genre: house, allround, techno, etc. Om je als dj te onderscheiden van je concurrenten, is het raadzaam om je te specialiseren in een specifiek genre. Hierdoor zullen luisteraars jou en je muziek sneller herkend worden. Indien je groeit in het betreffende genre kunnen organisatoren je zelfs als dj boeken.

Cursus

Om een succesvolle dj te worden, is het essentieel om het draaien onder de knie te krijgen. Om het draaien beter te beheersen, kan een cursus erg leerzaam zijn. De docent zal je diverse trucs en manieren leren om de nummers goed in elkaar over te laten lopen. Daarbij leer je ook te draaien met muziek uit verschillende genres. Gedurende een personeelsfeest zul je immers andere muziek draaien dan een schoolfeest op een middelbare school.

Leren produceren

Iedere dj begint bij het draaien van bestaande nummers. Indien ze steeds bekender worden, stappen ze over naar het produceren van hun eigen muziek. Echter is dit een stuk lastiger en kost meer tijd. Door een opleiding te volgen, weet jij direct welke stappen te zetten om eigen nummers te produceren. Zo bespaar je veel tijd aan het uitzoeken van de juiste manier.

Sociale media

We leven inmiddels in een wereld waar digitalisering een grote rol speelt in ieders leven. Om bekender te worden onder de mensen kun je goed inspelen op deze ontwikkeling. Het is verstandig om vroegtijdig je sociale mediakanalen op orde te hebben, zodat je professioneel overkomt. Post regelmatig iets en houd je volgers op de hoogte van je groei in het draaien: volgers vinden dat enorm interessant!

http://artisticproductions.nl