Foto Willem
Image default
Arts / Photography

De grote voordelen van gitaarspelen

De grote voordelen van gitaarspelen

 

Muziek luisteren kan op meerdere manieren. Je kan bijvoorbeeld gratis radio luisteren,  je favoriete nummer downloaden op Spotify of Deezer,  of je maakt gewoon gebruik van Youtube en zoekt daar je favoriete liedje op. Wist je dat muziek maken net zo ontspannend werkt als het beluisteren daarvan? Gitaarspelen is één van de populairste (muziek)snaarinstrumenten. Het bespelen daarvan brengt veel voordelen met zich mee.

 

Nieuwe prikkels

Het aanleren van een nieuwe vaardigheid is altijd positief. Dat geldt dus ook voor mensen die gitaar kunnen of willen leren spelen. Gitaristen krijgen voortdurend te maken met nieuwe prikkels. Dat komt doordat er altijd wel nummers zijn die ze willen leren spelen. Hierdoor blijft je denkvermogen optimaal werken en leer je jezelf om flexibeler te zijn.

 

Sociale skills 

Naast de nieuwe prikkels,  is gitaarspelen ook goed voor je sociale vaardigheden. De meeste gitaristen staan te springen om een ander te laten genieten van hun muziek kwaliteiten. In sommige gevallen stelt een gitarist zich zelfs kwetsbaar op voor familieleden of vrienden. Dat is vooral het geval wanneer zij een nummer bespelen met een emotioneel verhaal. Erg is dat zeker niet.  Sterker nog, het zorgt ervoor dat de sociale vaardigheden sterk verbeteren.

 

Muziek maakt gelukkig

Als je muziek luistert, activeer je het gelukshormoon endorfine in je lichaam. Daardoor zit je lekkerder in je vel en voel je je gelukkiger. Als je gitaar speelt dan prikkel je hetzelfde stofje en voel je je net zo goed als wanneer je alleen naar een mooi nummer luistert.

Radio luisteren online of muziek beluisteren of downloaden via een bekende app zijn bekende manieren om te genieten van je favoriete nummers. Maar het bespelen van een muziek instrument heeft een net zo ontspannend effect. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat je jezelf voortdurend blootstelt aan nieuwe prikkels en tegelijkertijd werkt aan je sociale vaardigheden. 

http://www.radioluisteren.be/