Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Een puppy opvoeden

Als je aan iemand die een puppy heeft opgevoed vraagt hoeveel werk het kost, wordt er negen van de tien keer gezegd dat een puppy net zo veel werk kost als het opvoeden van een menselijk kind. Dit komt natuurlijk omdat het nog steeds een kind is die moet groeien, dus de wijsheden en manieren van volwassene honden hebben puppy’s nog niet. Als je denkt dat dit niet verstandig is, is het misschien handig om een wat oudere hond te nemen, die geen puppy meer is. Maar als je de uitdaging aan wilt gaan moet je vooral verder lezen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat puppy’s getraind moeten worden, zodat ze opgroeien tot gehoorzame honden. Als puppy’s niet getraind zijn, zorgt dit voor veel problemen later die moeilijker op te lossen zijn. Eerst moet je er voor zorgen dat je je puppy over al kan aan raken, dus zorg er voor dat deze went aan jouw gezelschap. Vaak kan je naar een speciale school gaan waar je in een paar dagen curssusen krijgt om de hond te trainen. Zelf trainen zonder enige begeleiding wordt vaak afgeraden omdat dit een onzekere factor is.

Je moet er ook voor zorgen dat de hond de juiste voedsel heeft. Er bestaan een speciale puppyvoer, dit is vaak graanvrij hondenvoer waardoor het beter kan verteren voor een puppy. Leer je hond aan om eten niet te snel te eten en ook om niet te bedelen. Drie keer per dag voer geven moet genoeg zijn.

Ook de overige dingen zijn natuurlijk belangrijk, zoals de tanden poetsen en de nageltjes knippen. Het is ook aangeraden om te kijken of je dier wel goed groeit, en dit kun je het beste even controleren bij een dierenarts. Voorderest heeft een puppy veel aandacht en uitdaging nodig, dus zorg dat je de benodigde speeltjes in huis hebt.

http://ydolo.be