Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Waarom een filterpomp belangrijk is

In de zomer is het heerlijk om jezelf te verkoelen in een lekker koud zwembad. Het vullen van een groot zwembad kan best lang duren en zal het dus zonde zijn als al in een korte tijd het water moet vervangen. Je wilt tenslotte niet dat je zwembad een kweekvijver wordt van bacteriën en insecten. Het vervangen van het water veel kost tijd en geld. Wij raden daarom ook aan om altijd een om een filter en een zwembadpomp in je zwembad te installeren, zodat jij de gehele zomer kan genieten van het heerlijke verkoelende water.

De twee belangrijkste redenen waarom je een filterpomp nodig hebt bij in een zwembad zijn als volgt: 

  • De filterpomp verwijdert het vuil en de insecten uit het water. Waarschijnlijk is het je al vaak genoeg opgevallen dat er altijd wel insecten en vuil in je zwembad terecht komen. De pomp is in staat om dit er uit te filteren. Je moet de filterpomp niet verwarren met een vuilwaterpomp. Een vuilwaterpomp pompt enorme hoeveelheden afvalwater weg.
  • De filterpomp zorgt voor een betere spreiding van chemicaliën in het zwembad. Door een betere spreiding van chemicaliën hebben de bacteriën geen kans van overleven en blijft jouw zwembad mooi schoon.

Wanneer moet je het zwembad dan filteren? Je kunt tenslotte niet de hele dag de filter aanzetten wanneer jij gebruik wilt maken van je zwembad. Het beste is om het zwembad te filteren in de avond en nacht. Omdat het in de zomer warm is moet de filter langer bezig zijn om zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke filter er bij welk zwembad past. Zo zijn er filters die een grotere capaciteit aankunnen en dus meer water kunnen pompen. Zorg er dus voor dat je weet hoeveel water er in jouw zwembad kan, zodat je de juiste filter kan kopen.

https://www.waterpompshop.nl/