Foto Willem
Arts / Photography

Ontwerp je eigen schoenen

Ben je een liefhebber van schoenen? Dan kom je tegenwoordig niets te kort. Er zijn talloze soorten schoenen te koop zodat je altijd een leuk paar schoenen uit kan kiezen. Zit er toch niets bij wat jij precies wilt? Dan zou je zelf schoenen kunnen ontwerpen. Dit is proces wat lang kan duren en waar je wel verstand van moet hebben. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die je daar een handje bij helpen. Zo heb je bijvoorbeeld Farfetch waar je je schoenen volledig zelf kunt ontwerpen naar jouw smaak. Er zijn wat ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Vanaf dan kun je de volledige schoen veranderen.Denk aan materialen en kleuren om een toffe schoen te maken.

Het nadeel is de prijs. Schoenen zijn over het algemeen al vrij prijzig omdat de kosten van het maken vrij hoog liggen. Zeker handgemaakte schoenen zijn geen koopje. Zo is het zelf ontwerpen van schoenen ook niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel iets heel moois voor terug: jouw eigen ontwerp schoen.

Je begint met een model schoen kiezen. Dan ga je bedenken wat voor kleuren je wilt gebruiken. Wil je een vrolijke zomer schoen met allerlei felle kleuren? Of wil je liever een schoen voor in de winter met donkere kleuren. De keuze is aan jouw. Dan bepaal je wat voor materiaal je gebruikt om de kleur aan te brengen. Denk aan suede verf zwart voor een luxe schoen in de winter. Of wil je liever een glanzend groen model? Kies dan indringverf leer voor een luxe uitstraling.

 

Tegenwoordig kun je ook bij grote merken je schoen customizen. Zo kun je bij Nike een sportschoen helemaal naar wens maken. Je kunt zelfs je eigen naam op de schoen zetten zodat mensen direct zien dat jij de enige bent met die schoen. Reebok heeft ook geweldige schoenen om helemaal naar jouw smaak te ontwerpen. Let er wel op dat de prijzen een stuk hoger liggen. Leg dus wat geld opzij voordat je de schoenen gaat ontwerpen en kopen.

https://www.leerverfshop.nl/