Online beleggen

Het is tegenwoordig helemaal in, online beleggen. Dat is ook niet zo gek, want het is laagdrempeliger dan de wereld van beleggen ooit was. Misschien is het handig om eerst even met een kleine uitleg van het begrip beleggen te beginnen.

Heel simpel gesteld is beleggen het aankopen van producten, die je koopt met het doel ze later weer door te verkopen. Uiteraard hoop je dan natuurlijk dat dat doorverkopen gepaard gaat met het maken van winst. Maar dat is wel het addertje onder het gras met onlinebeleggen. Beleggen is namelijk niet zonder risico. Soms maak je inderdaad een leuke winst maar het kan ook net zo goed zo zijn dat je producten niet meer waard zijn geworden of zelfs minder waard zijn geworden. In dat laatste geval zal je dus ook nog eens verlies maken op je beleggingen.

Er zijn een aantal manieren van beleggen die een iets zekerder perspectief bieden. Zo is beleggen in grondstoffen bijna altijd wel een goed idee, zeker als die grondstof goud is. Goud is van oudsher een geliefd product om in te beleggen, omdat het ook kan fungeren als betaalmiddel maar universeler en waarde vaster is dan papieren geld. Geld is namelijk waard wat wij er voor waarde aan toedichten, waar goud altijd in gewicht gaat en qua waarde ook eigenlijk nooit onder een bepaald niveau daalt. Goud is natuurlijk ook nog eens een schaars goud, hetgeen het nog meer waarde geeft.

Je kunt ook beleggen in een bedrijf, dan heten je beleggingen aandelen. Jij hebt dan een deel in het bedrijf. Wanneer het bedrijf winst maakt, heb jij recht op een deel van die winst. Maar, zoals eerder uitgelegd, moet het dan natuurlijk wel zo zijn dat het bedrijf überhaupt winst maakt. Soms moet je daar geduld voor hebben en soms gaan bedrijven failliet.

http://www.onlinebeleggen.nl