Foto Willem
Image default
Arts / Photography

(kunst)Kerstboom maand in aantocht

Sinterklaas is voorbij en de kerstboom krijgt weer een plek krijgt in het huis. De maand december in volle gang en dat betekent een maand vol met feestdagen. Het is een gezellige periode maar ook een drukke periode. Bij het opzetten van een kerstboom komt veel kijken zoals, de lichtjes, de kerstballen maar ook de soort kerstboom die je koopt. Ga je voor een echte kerstboom of kies je een kunstkerstboom of bespaar je jezelf de moeite en kies je ervoor om een complete kerstboom te kopen?

Kerstboom of kunstkerstboom?

Bij de aanschaf van een kerstboom is het belangrijk hoe de kerstboom er uitziet. Een echte kerstboom heeft echte naalden en de geur die doet denken aan kerst maar veel kunstkerstbomen zijn vaak niet van het echt te onderscheiden. Een kunstkersboom is symmetrisch terwijl de echte kerstboom vaak schreef is. Een kerstboom kan je direct na het kopen versieren terwijl een kunstkerstboom eerst in elkaar gezet moet worden. Maar ook hier heeft de kunstkerstboom een oplossing voor zoals bijvoorbeeld complete kunstkerstbomen met belichting of voor de sneeuwliefhebbers zijn er kunst kerstbomen met sneeuw te koop.

Milieu bewust

Als de boven genoemde voor-en-nadelen je niet tot een keuze hebben gebracht, dan is het een goed idee om je keuze te maken op basis van het milieu. De ecologische impact van een kunstkerstboom is pas kleiner als de nep boom minstens twintig jaar gebruikt is. Gelukkig is er geen enkele reden om de kunstkerstboom weg te doen. De kunstkerstboom haal je makkelijk van zolder en berg je daarnaast gemakkelijk op. In tegenstelling tot een echte kerstboom moet je jaarlijks een rit maken tot de tuincentra wat ook weer voor uitstoot zorgt. Als kerst dan eenmaal voorbij is leg je de kerstboom langs de weg zodat de boom meegenomen kan worden voor het grote vreugdevuur in de buurt. Ook dit heeft een slechte impact op het milieu: de kerstboom neemt namelijk veel CO2 op wat weer vrij komt tijdens de verbranding  

Ga voor gemakt en schaf deze feestmaand een kunstkerstboom aan waar je jaren plezier aan zult beleven.

https://www.xmasdeco.nl/