Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Je huis optimaal beveiligen

Dagen worden weer korten en de nachten worden langer. De perfecte omstandigheden voor een inbreker om je huis binnen te komen. Geef de inbrekers geen kans en zorg voor een goed beveiligd huis. Met deze tips zorgen wij ervoor dat jouw huis goed beveiligd is en maak je het de inbreker een stuk moeilijker.

Voordeur

De meeste inbrekers betreden het huis via de voordeur. Deze wordt vaak ingetrapt of opengebroken met een koevoet. Het is belangrijk om de voordeur zo goed mogelijk te beveiligen. Zo kan je bijvoorbeeld een meerpuntslot nemen of een anti-inbraakstrip monteren. Ook kan je ervoor kiezen om een inbraakalarm in je huis te monteren. Als de inbreker dan binnenkomt en niet de code intoets van jouw alarm, dan staat er binnen een aantal minuten politie voor de deur.

Achterdeur

Als de inbreker naar binnen wilt komen via de achtertuin is het belangrijk dat de inbreker gezien wordt, want in de achtertuin heeft de inbreker vaak veel privacy door de schuttingen. Zorg ervoor dat je de tuin belicht omdat dan de privacy van de inbreker verdwijnt. Je kan de inbreker ook afschikken met een camera beveiliging. De inbreker wilt alles behalve in beeld komen dus als ze een camera zien zullen zal dat enorm afschikken.

Op vakantie? Licht aan!

De zomervakantie is voor inbrekers de perfecte tijd om toe te slaan. Heel Nederland vertrekt naar de warme landen en huizen staan leeg. Neem het zekere voor het onzekere en laat altijd een lichtje branden. Met een tijdschakelaar kan je deze aanzetten in de avond. Laat daarnaast geen sierraden door je huis slingeren en zorg dat alles goed op slot zit. Daarnaast is het handig om te vragen of de buren een oogje in het zeil willen houden. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een WhatsApp burengroep of vraag je of de buren een van hun auto’s bij jou voor de deur willen parkeren.

https://www.groenewegendelft.nl/