Foto Willem
Image default
Auto's en Motoren

De 5 beste kleine stationwagens volgens de autodealer in Etten-Leur

In de drukte van Nederlandse steden die eigenlijk totaal niet berekend zijn op auto’s, biedt een compacte auto veel voordelen. Maar je wilt wel een auto die voldoende ruimte biedt voor je boodschappen, om de kinderen in naar school te brengen en om met de hond mee naar het strand te gaan. Daarom biedt autodealer MV Motive uit Etten-Leur je dit overzicht met de beste kleine stationwagens. Kies voor een zuinig, betaalbare en ruime occasion en schakel de automakelaar in om de beste deal voor je te vinden.

Kleine stationwagens die volgens deze autodealer als beste uit de bus komen

Vanuit het verleden zijn gewend dat een stationwagen een enorme slee is die weliswaar veel ruimte biedt maar ook erg onpraktisch kan zijn in de stad. Autofabrikanten hebben dit probleem erkend en hebben het afgelopen decennium steeds meer compacte modellen op de markt gebracht die nog steeds verrassend veel laadruimte bieden. De volgende vijf modellen komen volgens de autodealer als beste uit de bus. We tellen af naar de beste.

5. Hyundai i30 Wagon: veiligheid voorop

Hyundai i30 Wagon. Japanse auto’s staan bekend om hun betrouwbaarheid en deze compacte station wagen van Hyundai is geen uitzondering. En net als andere Japanse auto’s is de i30 rijkelijk uitgerust met technische snufjes. Ook wat veiligheid betreft voldoet deze auto aan de hoogste norm met een score van 90% op de NCAP veiligheidscrashtest.

4. Skoda Fabia Combi: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Skoda Fabia Combi. Een uitstekende auto voor een schappelijke prijs. Een goed onderhouden occasion koop je al vanaf €5000,-. Onder de carrosserie lijkt de Fabia Combi veel op de VW Polo maar dan met een indrukwekkende kofferbak met een inhoud van maar liefst 530 liter. De Fabia Combi is ook lichter dan de meeste stationwagens en dat scheelt weer in de wegenbelasting.

3. Peugeot 308 SW: de meeste laadruimte van alle compacte stationwagens

Heb je simpelweg veel ruimte nodig? Dan kies je voor de Peugeot 308 SW. De laadruimte heeft een inhoud van 660 liter. Klap je de achterbank neer dan stijgt de capaciteit naar een indrukwekkende 1.775 liter. Dit is een redelijk nieuw model en dat is positief. Peugeot is de laatste jaren hard aan het werk om zijn oubollige imago kwijt te raken en dat zie je terug in de verfrissende nieuwe styling van deze gezinsauto.

2. Ford Focus Wagon (ST-line): combineert ruimte met rijplezier

De Ford Focus Wagon, en dan met name de ST-line versie, ziet er prachtig uit. Je hebt bijna niet door dat je in een stationwagen rijdt. Van alle gezinsauto’s in deze lijst is dit dan ook verreweg de meest aantrekkelijke om te rijden. De wegligging, het evenwicht en het bestuurdersgevoel maken deze auto een genot om in te rijden. Houd er wel rekening mee dat de kofferbak met een inhoud van 476 liter wat aan de kleine kant is en de auto van binnen niet heel luxe is uitgerust.

1. Seat Leon ST: stijlvol, sportief en praktisch

Seat heeft de afgelopen jaren goede zaken gedaan met de Ibiza en Leon modellen. Met name de FR versie van de Leon ST ziet er stoer uit, heeft meer pit dan een gemiddelde Spaanse peper en de kofferbak van 587 liter is een mooie middenmoot onder de compacte stationwagens. Van binnen is de Leon luxer uitgerust dan bijvoorbeeld de Focus maar houd er rekening mee dat je hier ook voor betaalt.

Keuze gemaakt? Dan nu op zoek naar jouw favoriet!

Autodealer MV Motive heeft niet alle auto’s op voorraad staan in Etten-Leur. Dat komt doordat de eigenaar, Maurice de Vijver werkt als automakelaar en dus vanuit zijn netwerk op zoek gaat naar de auto die jij zoekt. Ook biedt MV Motive verschillende financieringsmogelijkheden aan voor zakelijke én particuliere rijders. Wil je hier meer over weten? Of ben je op zoek naar een andere compacte gezinsauto? Neem gerust contact op, maak een afspraak met de automakelaar of kom gezellig langs bij de autodealer in Etten-Leur.