Foto Willem
Image default
Auto's en Motoren

Kinderspeelgoed in een duur jasje

Radiografisch bestuurbare auto klinkt heel ingewikkeld en duur, maar eigenlijk is het gewoon kinderspeelgoed. Het is een bestuurbare auto die je dus op afstand kan besturen. Natuurlijk zijn er ook veel duurdere varianten van die wat gecompliceerder in elkaar zitten, maar ook de variaties voor kinderen vallen eronder. En mensen snappen wel meteen wat je bedoelt als je het hebt over een op afstand bestuurbare auto, in plaats van een radiografisch bestuurbare auto. Het klinkt dus soms een stuk moeilijker dan dat het eigenlijk is. En juist eenvoudigheid zorgt er vaak voor dat mensen het onthouden.

Hoe werkt een radiografisch bestuurbare auto?

Om erachter te komen hoe een radiografisch bestuurbare auto nou werkt, moeten we eerst weten wat überhaupt radiografisch betekent. Radiografisch gaat over zender en ontvanger. En tussen deze zender en ontvanger wordt gecommuniceerd met radiografische golven. Deze golven hebben informatie bij zich die ervoor zorgen dat de ontvanger weet wat die moet doen. De zender bij een bestuurbare auto is de afstandsbediening en de ontvanger is de auto. In de golven die hiertussen plaatsvinden zit informatie verwerkt, waardoor de auto weet welke kant die bijvoorbeeld op moet rijden. Hierdoor kun je dus allerlei kanten op met je autootje en hele wegen afgaan.

Alle onderdelen moeten werken

Alle onderdelen van een radiografisch bestuurbare auto staan nauw met elkaar in contact. Het nadeel hiervan is, dat als er iets kapot is aan de auto, de hele auto het ook meteen niet meer doet. Bijvoorbeeld wanneer de zender kapot is, dan kan de bestuurbare auto ook niks meer ontvangen en kan die dus niet rijden. Maar ook andersom. Als de ontvanger kapot is, dan kan de zender uitzenden wat die wil, maar als er niks ontvangen kan worden, dan doet de auto het ook niet. Daarom moet je altijd zuinig zijn op de zender en de ontvanger, want alleen kunnen ze niks, ze hebben elkaar nodig.