Foto Willem
Image default
Auto's en Motoren

Een motorfiets wrappen

Een motorfiets wrappen

De noodzaak voor het wrappen van een motorfiets kan per eigenaar verschillen. Misschien wilt u uw investering beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, hem aan het zicht onttrekken terwijl hij is opgeborgen, of hem vervoeren zonder dat hij beschadigd of bekrast raakt. Wat de reden ook is, het wrappen van een motorfiets is niet zo moeilijk als het lijkt. Met slechts een paar gereedschappen en wat geduld kunt u uw motorfiets zelfs gemakkelijk zelf inpakken.

 

Om een ​​motorfiets in te pakken, hebt u het volgende nodig:

 

  • Vinylfolie

  • Wrap gereedschapsset (wisser, mes, enz.)

  • Heteluchtpistool

  • Schoonmaakbenodigdheden

Een motorfiets inpakken De motorfiets effectief

Reinigen

De eerste stap is om de motorfiets schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat de wrap goed hecht en dat er geen vuil of puin onder zit. Zorg ervoor dat u een milde zeep- en wateroplossing gebruikt om de lak niet te beschadigen. Zodra de motorfiets schoon is, kunt u het wikkelproces starten.

Snijd de vinylfolie

Vervolgens moet u de vinylfolie op maat knippen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wrap groot genoeg is om de hele motorfiets te bedekken. Als het te klein is, hecht het niet goed en kan het luchtbellen of rimpels veroorzaken.

Breng de vinylfolie

aan Nu is het tijd om de vinylfolie op de motorfiets aan te brengen. Begin met het afpellen van een hoek van de wikkel en deze aan een kant van de motorfiets vast te maken. Gebruik vervolgens een rakel of wikkelgereedschap om het vinyl glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Ga door met dit proces totdat de hele motorfiets is bedekt.

Gebruik

een heteluchtpistool Nadat de vinylfolie is aangebracht, moet u een heteluchtpistool gebruiken om het op zijn plaats te verzegelen. Dit zal helpen voorkomen dat de wrap na verloop van tijd loslaat of loslaat. Houd het heteluchtpistool ongeveer 6-12 inch van het vinyl vandaan en beweeg het heen en weer totdat het hele oppervlak is verwarmd.

 

Met slechts een beetje tijd en moeite kunt u eenvoudig zelf een motorfiets wrappen. Zorg ervoor dat u de tijd neemt en volg deze stappen zorgvuldig voor het beste resultaat. Dit zorgt ervoor dat uw motorfiets er geweldig uitziet en beschermd is tegen beschadigingen en krassen.