Foto Willem
Arts / Photography

Weer helemaal mooi

Onze huid heeft heel wat te verduren. Het weer zoals zon en kou, maar ook luchtvervuiling trekken soms een zware tol op onze huid. Natuurlijk kan je zelf ook het nodige doen om je huid in goede conditie te houden, zoals deze goed insmeren met een crème met SPF en het goed reinigen van de huid. Alsnog zijn er natuurlijk factoren waar je echt niet zoveel aan kunt doen, zoals ouderdom. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dat natuurlijk ook. Al vanaf het 30e levensjaar neemt de huid af aan elasticiteit en gaan de eerste tekenen van ouderdom opspelen. Dat is natuurlijk niet leuk, maar het is daarom misschien juist ook wel fijn om te weten dat daar wel iets aan te doen is.

Er zijn tegenwoordig veel behandelingen van de huid mogelijk die deze jonger en gladder maken. Veel mensen denken dan misschien gelijk aan botox, maar botox blijft natuurlijk wel giftig en is daarom ook een optie die misschien voor sommige mensen een stapje te ver gaat. Een goede tussenweg kan dan het gebruik van een filler zijn. Deze fillers zijn eigenlijk niks meer of minder dan de kunstmatig nagemaakte stoffen die we al van nature in de huid aantreffen.

Er wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van het stofje ‘hyaluronzuur’. Dat komt van nature voor in de huid en werkt als het ware als een soort ‘vulmiddel’ en laat de huid er vol en blozend uitzien. Je lichaam maakt dit zelf aan. Echter naarmate we ouder worden, maken we hier steeds minder van aan en dat begint al vanaf het 30e levensjaar.

Fillers kunnen onder andere goed worden gebruikt voor het opvullen van de neuslippenplooi. Deze wordt minder diep door de fillers. Ook de lippen kunnen worden opgevuld met fillers om deze weer jonger en voller eruit te laten zien. 

http://www.clinic63.nl