Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Waarom krijg de millennial een burn-out?

Wekelijks vindt je wel een bericht op social media over de millennials. De millennials hebben problemen met hunzelf zijn, willen presteren en voelen online druk door kanalen zoals Instagram en Facebook. Maar waarom hebben millennials hier nou zoveel last van?

Reden 1:

Een reden waarom bijna alle millennials met een burn-out kampen komt door hun opvoeding. Millennials zijn opgegroeid in de tijd van een bloeiende economie, hun ouders kochten altijd maar wat hun hartje begeerde en duizenden complimenten van hun ouders over hoe geweldig zij wel niet waren.. Vaak zien millennials zich al een soort van uniek iemand die zo geweldig is maar als zij dan eenmaal in de echte wereld komen valt dit vies tegen.

Reden 2:

De tijd tussen je pubertijd en wanneer je echt volwassen bent is langer geworden. Nu studeren millennials langer door en gaan ze pas laat in hun twintigen jaren het huis uit. De tijd tussen puber zijn en volwassen worden is enorm belangrijk geworden want binnen die tijd wilt de millennial alles bereiken en doet hij of zij dit niet dan voelt het alsof hij of zij gefaald heeft. Op deze manier creëer je heel veel stress wat dus kan leiden tot een burn-out of een depressie.

Reden 3:

Millennials bepalen hun succes op basis van een ander. Sinds de 21e eeuw is het natuurlijk veel gemakkelijker om jezelf te vergelijken via online kanalen. Het beeld op social media is alleen niet realistisch omdat daar alleen de positieve momenten in het leven gedeeld worden en zo lijkt het net alsof iedereen om je heen een perfect leven leidt.

Reden 4:

De kansen op de arbeidsmarkt zijn klein. Dit kan heel erg vervelend zijn als je net 8 jaar lang gestudeerd hebt en dan uiteindelijk achter komt dat er geen baan is die bij je diploma past. Al deze problemen kunnen zich opstapelen en ervoor zorgen dat er een depressie of burn-out ontstaat. Een burn out behandeling is dus noodzakelijk om hier weer overheen te komen. Denk jij iemand te herkennen met deze problemen? Dan is het een goed idee om een psycholoog den haag te contacteren

https://piekerpoli.nl/