Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Waarom je op de hoogte moet blijven

Televisie aan, journaal aan. Dat is voor veel mensen de ochtend met een kop koffie. Dit doen ze om op de hoogte te blijven van wat er om hun heen gebeurt. Op de hoogte blijven van het nieuws heeft veel voordelen. Op school werd er vroeger ook gezegd dat het belangrijk is om het nieuws te blijven kijken, zodat je precies weet waar je het over moet hebben. Onderaan staan drie redenen waarom het belangrijk is om op de hoogte te blijven van het nieuws.

  1. Je weet wat je kan verwachten van de dag. Als je het nieuws volgt, heb je een idee wat er zich afspeelt om je heen en kan je zo voorzorgsmaatregelen nemen. Als het bijvoorbeeld regent, kan je een paraplu meenemen, bijvoorbeeld. Ook met het coronavirus van tegenwoordig is het belangrijk om te weten of er iemand in jouw omgeving besmet is.
  2. Je hebt onderwerpen om over te praten. Volg je de laatste gossip en showbizz nieuws? Dan is er een grote kans dat je altijd een onderwerp hebt om over te praten met anderen. Dit creëert relaties en sociale connecties.
  3. Je krijgt gevoel voor empathie. Er is best veel slecht nieuws in de wereld. Hierdoor ga je je meer bewust zijn van emoties.
  4. Je krijgt een nieuw perspectief. Als je alleen maar op drie plekken komt in je hele leven, dan is het moeilijk om te bedenken hoe het is aan de andere kant van de wereld. Door het nieuws te kijken maak je het leven mee van andere mensen, of het nou tien kilometer van je vandaan is of tienduizend. Je gaat de wereld anders zien dan je nu doet en je gaat meer rekening houden met je mede mens.

Dit waren de vier redenen waarom het belangrijk is om naar het nieuws te kijken.

https://www.showbizz24.be/