Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Waarom detacheren?

Het lenen van personeel van een derde partij noem je detachering. Dit is dus wat anders dan mensen inhuren via een uitzendbureau. Het inhuren van personeel via een detacheringsbureau gebeurd vaak op basis van langdurige overeenkomsten. Formeel gezien is het detacheringsbureau dus de werkgever van de werknemers. Als inhuurder geef jij dus de opdracht aan een detacheringsbureau en deze zoekt een geschikte werknemers voor jou. De werkgeversrisico’s voor bijvoorbeeld ziekte en ontslag zijn voor het detacheringsbureau.

Het inhuren van personeel via een uitzendbureau is goedkoper dan detacheren. Dit komt doordat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt. Een deel van het risico wordt daarom meegerekend in de opslag die ze op het uurtarief van de te detacheren werknemers hanteren.

Het voordeel hiervan is dat je snel en gemakkelijk aan hoogopgeleid personeel kan komen. Je kunt een sollicitatiegesprek voeren met mensen die aangeboden worden aan jou door het detacheringsbureau. Meestal hebben deze arbeidskrachten al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Ze hebben dus al een brede kennis, wat in je voordeel kan treden. Daarnaast binden jullie je maar tijdelijk, dus je hoeft ook geen werknemers te ontslaan. Nieuwe mensen in je bedrijf kunnen altijd een positieve invloed hebben op je bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwe ideeën inbrengen.

De nadelen van detachering zijn dat de detacheerders altijd een beetje een buitenstaander zullen blijven van het bedrijf. Ze zullen er natuurlijk maar tijdelijk zitten en dat weten zij ook. De cultuur van je bedrijf, de collega’s en de werkzaamheden zijn ook nog onbekend voor deze detacheerders. Daarnaast ligt het salaris van detacheerders relatief hoog, vaak ook hoger dan de werknemers die er al langer in dienst zijn. Dit kan ook voor onenigheid en verkeerde verhoudingen zorgen.

Zoek jij vacatures voor werken bij gemeente? Of ben jij op zoek naar een vacature schuldhulpverlener? Verschillende detacheringsbureaus bieden dit soort vacatures aan.

https://professionalpartners.nl/