Foto Willem
Arts / Photography

Vrijgezellenfeesten: voor iedereen wat wils!

Je huwelijk is met stip een van de belangrijkste dagen van je leven. Tegelijk maakt deze heugelijke dag ook meteen een einde aan je zorgeloze vrijgezellenbestaan. Voor sommige mensen lijkt het wel of met de trouwdag ook meteen een einde komt aan persoonlijke vrijheid. Dit is dan ook de reden waarom vele mensen op de avond voor de bruiloft nog één laatste keer goed willen gaan feesten. Dat is één manier om je vrijgezellenavond door te brengen, maar er bestaan verschillende mogelijkheden om van deze laatste avond een onvergetelijk moment te maken!

Wat als de aanstaande bruid of bruidegom niet van feesten houdt?

Dat kan gebeuren. Sommige mensen houden nu eenmaal niet van feesten. Dit betekent wel meteen dat wie de taak kreeg om een vrijgezellenfeest te organiseren, voor een zware taak staat. Toch hoef je in dit geval niet meteen te wanhopen, want er bestaan verschillende soorten van vrijgezellenfeesten.

Als goede vriend of vriendin van de aanstaande bruid of bruidegom heb je wellicht wel een idee waar haar of zijn interesses liggen. Het hoeft geen saaie avond te worden. Je kunt de gelukkige zelfs een aangename verrassing bezorgen door een uitje te regelen wat dichtbij zijn/haar hobby’s ligt. Als je vriend van muziek houdt, dan kan je hem een muziekworkshop geven. Als je vriend van puzzelen houdt, dan kan je een escape room boeken. Zo kan hij zich uitleven in zijn hobby.

Het traditionele vrijgezellenfeest

De meeste aanstaande bruiden en bruidegoms houden het toch nog altijd bij het traditionele vrijgezellenfeest. Hierbij krijgen de man of vrouw in kwestie vaak grappige opdrachten. Zo gebeurt het nog steeds dat op de avond voor hun huwelijk de trouwlustigen verkleed de straat worden opgestuurd om geinige opdrachten uit te voeren. Vaak wordt van café naar café getrokken. We hoeven je niet te vertellen dat hier veel drank aan te pas komt! Het blijft leuk, maar het is niet geschikt voor iedereen.

Avontuurlijke activiteiten

Steeds meer mensen gaan op zoek naar uitdagende en gezellige alternatieven voor het traditionele vrijgezellenfeest. Sommige mensen gaan daarbij de sportieve toer op. Ze kiezen ervoor om kennis te maken met spannende activiteiten zoals bungeejumpen, het zogenaamde ‘Parkour’ springen in de stad, of leggen met vrienden een avontuurlijk touwenparcours af. Anderen houden meer van denkwerk. Deze mensen vieren hun vrijgezellenfeest in een escape room. Zulke initiaties tot fysieke of denk activiteiten zorgen er niet alleen voor dat je samen veel plezier kunt maken, maar dat je er ook verzekerd van bent dat je vriendschapsband met je vrienden er nog beter op wordt. Je gaat weliswaar trouwen. Maar dat wil echter niet zeggen dat je meteen je vrienden vergeet! Tegelijk loop je minder risico om dronken op je trouwfeest te verschijnen.