Vitaliteit in je werk

Heb je het naar je zin op je werk? Veel mensen werken om te leven en sommige leven om te werken. Voor je eigen vitaliteitsapk is het heel belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Klik hier voor meer informatie hierover. Carrièrepoort is een goed outplacementbureau dat u hierbij kan helpen. 

Probeer binnen je huidige functie te verkennen wat je opties zijn. Zijn er nog opties om verder te groeien en belangrijker nog: is dat wat jij wilt binnen je functie of zit je eigenlijk wel prima? Want hoewel er altijd veel wordt gehamerd op doorgroeien, is het ook niet erg om gewoon tevreden te zijn binnen de functie die je nu al bekleedt.

Probeer ook wanneer je de deur sluit op je werkplek, de spreekwoordelijke deur ook echt te sluiten. Niemand en vooral jijzelf niet is erbij gebaat als de stress van de werkplek meeneemt naar huis. Dat is natuurlijk ook allemaal wel makkelijker gezegd dan gedaan, dat beseffen wij ons ook. Maar probeer anders in ieder geval afspraken te maken met jezelf. Als je nog een uurtje aan de slag wil, doe je dat dan gelijk bij thuiskomst? Of ga je liever eerst even lekker eten en dan nog aan de slag? Je kunt er ook voor kiezen om iets eerder op te staan als je een ochtendmens bent. Maar beter is het wellicht eigenlijk om goed onder ogen te zien wanneer je de werkdruk eigenlijk niet zo goed meer aankunt en eigenlijk misschien gewoon nee moet zeggen. Dat is niet zwak, maar spreekt juist ook van sterkte. Je baas zal misschien productie willen zien, maar probeer ook te onthouden dat deze ook niks aan je hebt als jij overspannen thuis zit omdat je het allemaal niet meer zo goed aankunt.

Het is dus een dunne scheidslijn en jij moet er dus goed aan denken om je grenzen aan te geven.

http://www.carrierepoort.nl