Foto Willem
Arts / Photography

Vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in Azië die meerdere Emiraten bevat. Abu Dhabi en Dubai zijn twee bekende voorbeelden. Als je daar naar vakantie wilt gaan is het verstandig om je goed in te lezen en om via een goede reisorganisatie te boeken. Een voorbeeld is koning aap die daar al jaren lang vakanties organiseert. Een aantal tips voor waar je op moet letten in het land heb ik in dit artikel op een rijtje gezet.

De stranden zijn populair onder toeristen. Als je via bijvoorbeeld nrv reizen een vakantie boekt zul je naar een resort gaan. Resorts hebben een eigen strand waar je alleen mag zwemmen en zonnen als je een kamer hebt. Er zijn ook openbare stranden die voor iedereen toegankelijk is. De zee is vrij rustig, dus je kunt lekker zwemmen. Toch kun je het beste altijd goed opletten voordat je de zee in gaat. Bekijk de borden want soms is er een kwallenseizoen. Dan wil je wel opletten en alleen zwemmen waar aangegeven of waar andere mensen zwemmen.

Hou je wel van een drankje? Kijk dan uit! Alcohol is eigenlijk verboden in het land. Op het vliegveld kun je wel alcohol nuttigen maar verder nergens maar in het hotel mag het ook. Drink echter niet op andere plekken alcohol.

Als je in een hotel slaapt is het aardig om een fooitje te geven aan de medewerkers. Het is niet verplicht maar wel gebruikelijk. De medewerkers verdienen een standaard loon wat niet overdreven laag is. Toch zijn het vaak mensen die niet veel te besteden hebben waardoor een fooi zeer gewaardeerd wordt. Je kunt zelf bepalen hoeveel fooi je wilt geven. In sommige restaurants wordt er wel een percentage over de rekening gebracht wat je als fooi betaalt. Staat het er niet bij? Geef dan ongeveer 10 procent fooi. Ze zullen daar heel blij mee zijn.

https://www.dalreizen.nl/