Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Top 5 beroemdste schilderijen

Top 5 beroemdste schilderijen

Kunst wordt over de hele wereld gewaardeerd. Iedereen kent wel de nachtwacht, de Mona Lisa of de zonnebloemen van Van Gogh. Maar welke schilderijen zijn nou echt het beroemdst? In deze blog gaan we het hebben over de beroemdste schilderijen en dus niet perse over mooie schilderijen. Deze lijst is redelijk universeel en wordt bijna over de gehele wereld geaccepteerd.

Edward Munch maakte vier bijzondere schilderijen eind 19e eeuw. Hij noemde deze schilderijen ‘Skrik’ wat Noors is voor schreeuw. Het schilderij is een zelfportret van Edvard Munch waarin hij in een psychische toestand verkeerde. Hij maakte het schilderij omdat hij zijn vrouw kwijt raakte door een scheiding. De schreeuw op het schilderij voel je ook aan als je er naar kijkt.  Het schilderij is tegenwoordig te bezichtigen in Nationale Galerij Oslo.

Een bekend meesterwerk van de Nederlandse schilder. Sterrennacht is permanent te bezichtigen in het Moderne Kunst museum van New York. Het is het bekendste schilderij van Van Gogh. Van Gogh schilderde dit schilderij terwijl hij in het ziekenhuis lag en dit zijn uitzicht was.

Het meeste bekende schilderwerk uit de Italiaanse Renaissance: De schepping van Adam. Het schilderij is te zien op het plafond in de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad. Michelangelo schilderde het schilderij op basis van de Genesis, uit de bijbel, hoe god de mensen schiep. Het is dus zeker waard om de Sixtijnse kapel te bezoeken.

Wie kent de genie Leonardo da Vinci niet? Deze zeer bekende schilder uit de Italiaanse Renaissance heeft veel bijzondere werken op zijn naam.  Het laatste avondmaal toon Jezus met zijn twaalf apostelen aan de eetkamertafel. Het is een van de bekendste schilderijen maar niet zo bekend als nummer 1

Iedereen kent natuurlijk de Mona Lisa! De dame met de mysterieuze glimlach die te bewonderen is in Louvre Parijs. Leonardo werkte 15 jaar lang aan dit schilderij. Dagelijks trekt dit schilderij maar liefst 20.000 bezoekers.

https://www.nouvez.nl/