Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Tips voor wittere tanden

Stralende witte tanden, wie wil dat nou niet? Hier hangt vaak een erg duur prijskaartje aan, maar met deze handige tips kun jij je tanden gewoon zelf witter maken.

De eerste tip is om je tanden te poetsen met bakpoeder. Er wordt al vaak bakpoeder verwerkt in tandpasta. Het is dan ook een natuurlijke witmaker. Je kunt een halve theelepel bakpoeder met een paar druppels water mengen en dit mengsel met je tandenborstel op je tanden aanbrengen.

Het eten van aardbeien kan een bijdrage leveren aan witte tanden. Ze bevatten namelijk appelzuur, die je tanden op een natuurlijke manier witter kunnen maken. Toch is het belangrijk om de aardbeien niet te lang op je tanden te houden, omdat dit een schade kan brengen aan het glazuur op je tanden.

Je mond spoelen met warm zout water houdt niet alleen je tandvlees gezond, maar maakt je tanden ook witter. Zout is namelijk een antibacterieel middel. Je kunt een theelepel zout water mixen in een kopje gekookt water. Laat dit vervolgens afkoelen. Na het afkoelen kun je het gebruiken als mondwater om te spoelen.

Hoe witter het eten dat je eet, hoe witter je tanden. Probeer meer kip, rijst en vis te eten en vermijd het eten van gepigmenteerd voedsel, zoals rode bieten en bosbessen.

Veel drankjes zijn schadelijk voor je tanden, denk bijvoorbeeld aan koffie en wijnen. Deze zorgen ervoor dat je gele tanden krijgt. Als je jezelf toch wil verwennen met een glaasje rode wijn, drink dan een glas water na het drinken van je wijn, zodat je het risico van vlekken op je tanden kan beperken. Ook kun je ervoor kiezen je drankjes met een rietje te drinken. Zo voorkom je namelijk dat de vloeistof met je tanden in aanraking komt en krijg je geen vlekken op je tanden.

Gewone tandenborstels verwijderen tot 70% minder tandplak dan elektrische tandenborstels. Elektrische tandenborstels vibreren op een efficiëntere manier. Probeer dus zoveel mogelijk een elektrische tandenborstel te gebruiken.

https://witgebitnederland.nl/