Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Tips bij het verven

Wanneer men ervoor kiest om zelf te gaan verven zijn er verschillende factoren die bepalend zijn voor jou succes. In dit verhaal worden er een paar tips genoemd die je helpen bij het verven en ervoor zorgen dat je tevreden ben over het resultaat.

  1. Gereedschap

Wees goed voorbereid en daarvoor heb je het juiste gereedschap nodig. Bekijk eerst wat voor stof je wilt gaan verven. Dit is bepalend voor je kwast. Elke kwast heeft zijn eigen specialiteit en daarom is het belangrijk dat men voor de juiste kwast kiest. Bij grote oppervlaktes is het handiger om gebruik te maken van een roller. Hiermee kan je makkelijker en mooier grote oppervlaktes verven, denk bijvoorbeeld aan een muur.

  1. Voorbereiden van de oppervlakte

Het is belangrijk dat bijvoorbeeld een muur goed is afgeplakt. En dan hebben we het vooral over de hoeken van de oppervlakte. Daarnaast is het ook belangrijk om de oppervlakte schoon te maken voordat je begint met verven. Zeker als het de eerste keer is dat de muur wordt geverfd.

  1. De juiste verf

Elke soort verf heeft zijn eigen specialiteit, zo heeft een lerenjas natuurlijk leerverf nodig. Het is dus verstandig om eerst te bepalen op welke stof je wilt gaan verven. Bij suède schoenen verven wordt er natuurlijk suède verf gebruikt.

  1. De juiste manier van verven

Bij het verven is het belangrijk dat de verf wordt aangebracht in verschillende lagen. Het hangt er natuurlijk vanaf wat men precies wil gaan verven. Bij het verven van een muur is 3 verschillende lagen voldoende. Schilder van boven naar beneden dan van links naar rechts. Doe dit in een vloeiende beweging, zo zorg je ervoor dat het er strak uitziet en zo voorkom je luchtbellen in de verf. Bij deuren is het slimmer om vanaf beneden naar boven te verven.

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/