Radio luisteren in Nederland

Nederland is een land dat vele radiostations rijk is. Met radio luisteren Nederland heb je dan ook ontzettend veel keuze tussen allerlei zenders voor verschillende doelgroepen en muzieksmaken. Want dat is natuurlijk waar radio tegenwoordig om draait, muziek.

Maar met de komst van internetradio is de keuze natuurlijk eigenlijk alleen nog maar groter geworden. Met het radio luisteren via internet zijn er een aantal leuke voordelen te benoemen. In de ether, de manier waarop we eerst altijd radio beluisterden, is er maar ruimte voor een beperkt aantal aanbieders. Dat betekende dus natuurlijk ook dat het lastig voor nieuwe aanbieders om een plekje te bemachtigen, aangezien er dus eigenlijk eerst een speler uit moest voordat er een nieuwe speler zich kon aandienen. Met de komst van internetradio is dat geen enkel probleem want het internet is natuurlijk eigenlijk zo goed als oneindig en de mogelijkheden tot toetreding van de radiomarkt dus ook.

Bovendien is internetradio ook minder gevoelig voor storingen. Je kunt vast nog wel de ruis op de lijn herinneren wanneer het stormde en onweerde buiten. Met het internet heb je daar natuurlijk veel last van en kun je dus wel ongestoord genieten van je favoriete radiostations. Het voordeel van luisteren van radio via het internet is natuurlijk ook dat je niet afhankelijk bent van locatie. Waar vroeger met frequenties werd gewerkt, is nu het enige dat je hoeft te weten het internetadres. Dat internetadres stelt je in staat om van over de hele wereld naar je favoriete radiostations te luisteren, of dat nu het lokale radiostation is of eentje die aan de andere kant van de wereld zit. Voordeel daarvan is natuurlijk dat als jij aan de andere kant van de wereld zit, jij ook gewoon nog kunt genieten van je favoriete Nederlandse radiostations. Uiteindelijk levert het dus alleen maar voordelen op.

http://www.radioguide.fm