Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Ongelukken voorkomen in huis

Het huis waar je in woont voel je altijd veilig en comfortabel. Soms voel je iets te comfortabel waardoor er een ongeluk kan optreden door onoplettendheid. Een ongeluk is zo gebeurd en kan aardige schade aan je lichaam richten. Om deze huishoudelijke ongelukken te voorkomen hebben wij een lijst opgezet die ervoor zorgt dat jij deze gevallen kan voorkomen.

De badkamer

Veilig douchen? Ja het klinkt misschien onmogelijk om niet veilig te douchen maar jaarlijks zijn er honderden ongelukken in de badkamer. Dit komt voornamelijk door de natte vloer waardoor je gemakkelijk kan uitglijden. Het is handig om een grip in de douche te monteren die je beet kan pakken als je uit de douchecabine komt. Dit voorkomt valpartijen. Als je een groter budget heb kan je ook een full body dryer aanschaffen. Deze hang je op in de douchecabine en droogt je nadat je klaar bent met douchen.

CO-verstikking

Een stille killer… Door het slecht onderhouden van een cv-ketel of geiser kan er koolmonoxide vrij komen. Dit ruik je niet maar dit is wel enorm gevaarlijk voor je. Jaarlijks overlijden er veel mensen aan een koolmonoxide vergiftiging. Zorg er daarom altijd voor dat je een CO-melder in je huis hebt.

Uit het bed vallen

Ben je een actieve dromer en eindig je vaak buiten het bed of wordt je soms wakker op de grond? Dit kan misschien de eerste keren goed gaan maar in toekomst kan het uit bed vallen erg gevaarlijk zijn. Een oplossing hiervoor is een rek dat onder het matras vastgezet kan worden. Dit voorkomt het vallen uit bed. Mocht dit niet de juiste oplossing zijn dan heb je ook de optie om een bewegingsmelder te kopen die door heeft wanneer jij uit bed gevallen bent. De melder zal direct hulplijnen bellen zodat zij je kunnen helpen in nood. Dit is een handige oplossing voor ouderen die alleen zijn

https://lavicta.nl/