Foto Willem
Arts / Photography

Ochtendrituelen

Elk persoon is weer net iets anders dan de andere persoon en dat is te merken aan uiterlijke kenmerken en gedrag. Maar daarnaast kan je het ook merken in de gewoontes en bijzondere trekjes van een persoon. Dit is zeker ook zo voor de rituelen die een persoon in de ochtend heeft, zoals hoe laat ze opstaan, wat voor ontbijt ze eten en hoe gehaast het geheel verloopt. Hoe je jouw dag begint, bepaalt namelijk voor een groot deel hoe jouw dag verder zal verlopen. Begin je gehaast, dan zal je de hele dag nog een beetje stress in je lichaam voelen. Welke types er zijn, zetten we voor je op een rijtje. Welk van deze types ben jij?

 

Type 1 : de uitslaper

Vroeg opstaan is niks voor jou, het liefste lig jij tot een uur of elf in je bed. De wekker is dan ook echt geen vriend, maar eerder een vijand. Op tijd kom je eigenlijk niet, je haalt het toch nooit dus waarom zou je nog je best doen om die ene trein of die ene bus te halen? Ochtenden en wakker worden zijn gewoon niet echt jouw ding, dus om dat te compenseren moet je de ochtend een beetje rustig aan pakken. Probeer eens om je ontbijt al de dag van tevoren te maken, je tas klaar te leggen met al je spullen daarin en je kleding alvast uit te kiezen. Dan kan je ’s ochtends gewoon lekker rustig aan je dag beginnen zonder dat je hoeft te haasten, te vliegen en te springen.

 

Type 2 : de vroege vogel

Je geniet van de ochtend en geniet ook graag van een lekker kopje koffie. Dit kan lekker makkelijk met koffiecups en kies eens voor een dolce gusto cups proefpakket zo dat je allerlei verschillende smaakjes kunt proberen.

https://www.koffiecupster.nl/