Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Klassieke hoeden maken een comeback in de zakenwereld

Of u nu fan bent van klassieke hoeden of niet, het valt niet te ontkennen dat ze een comeback maken. Hoewel veel mensen denken dat klassieke hoeden tot het verleden behoren, worden ze nu een populaire modetrend in de zakenwereld. In diit artikel bekijken we waarom klassieke hoeden weer in de mode zijn en hoe u ze in uw garderobe kunt opnemen voor een professionele, en tegelijk stijlvolle, uitstraling. 

 

Wat zijn klassieke hoeden? 

Voordat we ingaan op de vraag waarom klassieke hoeden plotseling weer in de mode zijn, nemen we even de tijd om te definiëren wat “klassiek” precies betekent als het gaat om hoofddeksels. Over het algemeen is een klassieke hoed zoiets als een fedora, trilby of bolhoed. Deze hoeden waren allemaal populair aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Hoewel deze stijlen enige tijd uit de mode zijn geweest, maken ze nu een merkbare comeback. Ze komen steeds meer voor bij de grote modeshows en zijn waarschijnlijk binnenkort veel meer zichtbaar in het straatbeeld. Bent u opzoek naar een klassieke hoed? Neem eens een kijkje bij hoedenwinkel Utrecht!

 

Waarom zijn ze weer in de mode? 

Waarom is deze specifieke modetrend dan zo plotseling weer in? Eén factor zou de veranderende aard van kledingvoorschriften op de werkplek kunnen zijn. Nu steeds meer bedrijven soepeler omgaan met de kleding van hun werknemers, zijn klassieke hoeden een aanvaardbare manier geworden om uitdrukking te geven aan de persoonlijke stijl zonder al te ver buiten de professionele grenzen te treden. Bovendien geven klassieke hoeden een verfijnde uitstraling aan elke outfit, wat altijd gewaardeerd wordt door zakelijke klanten of collega’s! Al is het nog steeds de bedoeling dat een hoed wordt afgenomen bij het binnenkomen.

 

Hoe kunt u ze dragen? 

Nu u weet dat klassieke hoeden weer in de mode zijn, vraagt u zich misschien af hoe u ze precies kunt dragen voor uw werk zonder er te casual of overdressed uit te zien. Om deze look succesvol te maken, begint u met neutrale kleuren en eenvoudige vormen zoals zwarte fedoras of bruine trilbies. Combineer vervolgens uw gekozen hoed met items als blazers en broeken voor een moeiteloze business-casual uitstraling. U kunt uw outfit ook aanvullen met fellere kleuren en meer opvallende materialen zoals tweed of fluweel als u zich gedurfder voelt!  

 

https://www.hoedenonline.nl/