Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Kerst inspiratie

Tijdens de feestdagen hebben de meeste mensen er extra veel zin in om hun huis extra leuk aan te kleden en overal wat versiering op te hangen. Omdat het tijdens deze dagen zo ontzettend donker is, hebben we nog een extra reden om ons huis te versieren met gezellige verlichting en andere decoratie.

 

Als verlichting kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kunstkerstboom met lampjes, maar natuurlijk is er nog veel meer wat je kan doen. Zo kun je ook verschillende lantaarns binnen en buiten neerzetten om het nog net even wat gezelliger te maken. Ook kun je ervoor kiezen om een kunstkerstboom met sneeuw buiten te zetten. Zo breng je de kerstsferen zowel binnenshuis als buitenshuis. Je huis gaat hierdoor echt leven en ziet er onwijs gezellig en sfeervol uit. 

 

Veel mensen passen rond de kerst ook het een en ander aan in hun interieur. Zo leggen ze bijvoorbeeld een leuk kleedje in kerstkleuren op de bank, in plaats van een zomers roze kleedje. Dit geeft een warm gevoel, en is ook nog eens praktisch. Niets is lekkerder dan op een koude winteravond lekker met een kop thee onder een warme deken op de bank te zitten. Bovendien kun je ook sfeer creëren door wat schemerlampen aan te zetten. Deze geven niet heel fel licht, waardoor het een gezellige uitstraling heeft. Ledverlichting komt al snel koel en sfeerloos over. Ook kan je ervoor kiezen om wat meer kaarsen aan te doen en hier en daar wat dingen neer te zetten die te maken hebben met kerst, zoals kleine beeldjes of kersthuisjes. 

 

Wanneer je niet zoveel ruimte hebt in huis, maar toch wel een kerstboom wilt, kun je ook voor een klein boompje kiezen. Deze brengt wel de sfeer mee naar binnen, maar neemt niet veel ruimte in beslag. Dit is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld in een klein appartement woont.