Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Je domeinnaam verhuizen? Dit is wat je moet weten

Je domeinnaam verhuizen? Dit is wat je moet weten

 

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is en soepel draait. Daar hoort ook bij dat je de juiste domeinnaam voor je website hebt. Als je besluit om domeinen te verhuizen, zijn er enkele belangrijke stappen die genomen moeten worden om de overgang soepel te laten verlopen. Laten we eens kijken welke dat zijn, zodat je ervoor kunt zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt als je van domein wisselt.

 

Onderzoek naar je nieuwe domeinnaam

De eerste stap bij het verhuizen van domeinnamen is je onderzoek doen. Je wilt ervoor zorgen dat de nieuwe domeinnaam die je overweegt dezelfde basiselementen heeft als je huidige – zoals trefwoorden, merknaam enz. Je moet ook onderzoek doen naar andere websites die deze domeinnaam in het verleden hebben gebruikt. Dit geeft je een idee van mogelijke valkuilen of problemen die ermee samenhangen. Controleer bovendien of het domein niet al door iemand anders wordt gebruikt, zodat er later geen problemen ontstaan als je besluit het voor jezelf te gebruiken.

 

 Je huidige domeinnaam klaarmaken voor overdracht

Als je eenmaal een nieuwe domeinnaam hebt gekozen, is het tijd om je huidige domeinnaam klaar te maken voor overdracht. Het belangrijkste hierbij is dat je ervoor zorgt dat je van al je inhoud en gegevens een goede back-up maakt, zodat er tijdens de overdracht niets verloren gaat. Daarnaast is het een goed idee om na te gaan of er serverinstellingen of DNS-records zijn die aan je huidige domeinnaam zijn gekoppeld en die op de nieuwe domeinnaam moeten worden ingesteld, zodat alles goed werkt zodra alles is overgezet. 

 

Ontdek de mogelijkheden!

Een domeinnaam verhuizen kan een ontmoedigende taak lijken, maar dat hoeft het niet te zijn als je de juiste stappen neemt! Door ervoor te zorgen dat al je inhoud en gegevens goed zijn geback-upt voordat je begint, door vooraf onderzoek te doen naar mogelijke problemen met het gebruik van deze specifieke domeinnaam, door de serverinstellingen en DNS-records van beide domeinen dubbel te controleren zodra ze zijn overgeschakeld en door ervoor te zorgen dat alles daarna goed werkt. 

 

https://www.oxilion.nl