Foto Willem
Arts / Photography

Informatie over dampen

Dampen is het vervangend woord van roken met een e-sigaret. Een e-sigaret is een apparaatje dat werkt op batterijen en een vloeistof omzet in een damp die vervolgens ingeademd wordt. Dit vloeistof komt in verschillende smaken voor zoals fruitsmaken, cappuccino en chocolade met of zonder nicotine. Bij het kopen van een e-sigaret is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen een e-sigaret en een normale sigaret.

Normale sigaretten bevatten verschillende schadelijke stoffen die tijdens het roken vrijkomen stoffen zoals teer, koolmonoxide, cyanide en polycyclische aromatische koolwaterstoffen vrij.

Door het verbranden van tabak bij het roken komt nicotine vrij daarom is roken veel schadelijker voor je gezondheid dan dampen. 

In een normale sigaret zitten honderden schadelijke stoffen die bij verbranding vrijkomen. 

Tijdens het kopen van je e-sigaret is het belangrijk dat je let op de mg van je vloeistof. Een hoge mg bevat meer nicotine die zowel bij dampen als in sigarettenrook kankerverwekkend is. Een e-sigaret maakt het mogelijk om zonder nicotine te roken.

Het gebruik van een e-sigaret heeft meerdere voordelen zoals het feit dat anderen niet passief mee kunnen roken en valt buiten het tabakswet.

Uit onderzoek is gebleken dat dampen het aandrang om te roken verminderd en dat je minder vaak damp als rookt.

Daarnaast heb je met dampen geen last stinkende adem en kleren.

http://www.esigaretervaring.nl