Foto Willem
Arts / Photography

Ik wil van mijn auto af, hoe pak ik dat aan?

Het kan gebeuren dat je van je auto af wilt. Je wilt hem graag voor een zo goed mogelijke prijs verkopen. Dat kan het geval zijn als je je om financiële redenen geen auto meer kunt veroorloven, of omdat je auto schade of gebreken heeft die te duur zijn om te repareren. Dan kun je je auto te koop aanbieden aan een bedrijf dat handelt in tweedehands auto’s. Sommigen daarvan kopen alleen auto’s met APK die nog wel de weg op kunnen, sommigen kopen ook auto’s die niet meer mogen of kunnen rijden. Als jij je auto wilt verkopen dan heb je daar online verschillende mogelijkheden voor.

Ervaringen met ik wil van mijn auto af

Eén van de bedrijven die auto’s koopt van particulieren en hiervoor ook op de radio reclame maakt is ik wil van mijn auto af. Je kunt hier je tweedehands auto aanbieden en laten beoordelen hoeveel deze nog waard is. Natuurlijk ben je niet verplicht om je auto te verkopen. Als het bedrag dat wordt geboden te laag is kun je er gewoon vanaf zien. Wil je ervaringen ik wil van mijn auto af lezen dan kun je deze online vinden. Zo kun je beoordelen of het voor jou een goed idee is om met dit bedrijf in zee te gaan.

Een goede prijs voor je tweedehands auto

Een goede prijs voor je tweedehands auto is wat je natuurlijk het liefste wilt. Je moet daarbij wel realistisch zijn. De leeftijd en status van de auto bepalen voor een heel groot deel de waarde. Je kunt niet te veel verwachten. Zeker niet omdat een bedrijf dat jouw auto koopt er zelf ook nog wat aan wil verdienen.