Foto Willem
Arts / Photography

Hoe krijg je de beste fotoshoot?

Hoe krijg je de beste fotoshoot?

Als je een fotoshoot wilt laten maken is het belangrijk dat je een afspraak maakt met een fotograaf die ervaring heeft in het onderwerp waarbinnen jij foto’s wilt. Dit kan natuurlijk een huwelijk zijn, maar zeker ook een zwangerschapsfotoshoot of newborn.

Bij een huwelijk neem je altijd een risico. Er zijn namelijk zoveel momenten die maar één keer gebeuren op die hele bijzondere dag. Denk aan het jawoord of de kus, maar zeker ook de traan of lach aan het diner tijdens een goed verhaal van een van de gasten.

Als dan de belichting niet goed is, dan baal je achteraf ontzettend van de fotograaf. Die kan namelijk niet zomaar nog eens de foto maken.

Bij een fotoshoot als je zwanger bent of van je familie is dat anders. Daar is meer tijd. Ook al is het zwaar voor een zwangere vrouw, je kunt verschillende poses proberen en hebt alle tijd. Dit geldt in mindere mate ook voor een familie fotoshoot.

Daarnaast laten heel veel bedrijven foto’s maken. Bijvoorbeeld als men een bedrijf gaat verkopen of bij een merkregistratie. In het laatste geval kun je denken aan een logo of bijvoorbeeld ontwerpen van kaarten of flyers.

Al met al komt een goede fotoshoot neer op de juiste timing en de juiste belichting. Een goede fotograaf gebruikt daarbij de juiste camera en de beste lenzen per situatie. Van portretlens tot zoom en groothoek. Denk hier maar eens aan als je een fotograaf uitnodigt voor een oriënterend gesprek voor jullie huwelijk.

 

https://www.fotonance.nl/