Foto Willem
Image default
Bedrijven

Het doel van het gebruiken van een ufi code

Vanaf het jaar 2020 staat er iets nieuws op de labels en verpakkingen van gevaarlijke stoffen. Dit nieuwe element wordt de UFI code genoemd. De betekenis van de ufi code in het Nederlands is Unieke Formule Identificatie. Door het internationaal gebruik maken van dezelfde codes kunnen gevaarlijke stoffen dus snel en gemakkelijk geïdentificeerd worden door de code op het etiket van de stof. De code bestaat uit zestien tekens en mag alleen uit cijfers bestaan.

Doel van de ufi code

Het doel van de ufi code is voornamelijk om de identificatie van een gevaarlijke stof makkelijker te maken voor vergiftigingencentra. In een noodgeval met een gevaarlijke stof kan zo’n centrum dus makkelijk en snel identificeren om welke stof het gaat door gebruik te maken van de code op het etiket. Daarnaast kunnen stoffen in zijn algemeen sneller en beter herkend worden door de code op het product. Dit maakt het bijvoorbeeld ook voor medewerkers makkelijker om stoffen te herkennen. Er kan dus sneller en veiliger gewerkt worden door de internationale code die gebruikt wordt voor een gevaarlijke stof.

Hoe maak je een ufi code aan

Het maken van een ufi code gaat via de UFI-generator. Het is daarbij essentieel dat het Btw-nummer van het product goed vermeld wordt zodat er geen overlap ontstaat van meerdere codes voor eenzelfde product. Zoals eerder genoemd dient de code dus alleen uit cijfers te bestaan van uiteindelijk zestien tekens. 

 

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/