Foto Willem
Image default
Bedrijven

Wat zijn kniebeschermers?

Wat zijn kniebeschermers?

Als u stratenmaker bent, in de bouw werkt of in de industrie werkt, is het belangrijk om uw knieën te beschermen. Maar ook als je geniet van rolschaatsen, skaten of een soortgelijke sport, is kniebescherming cruciaal om schade aan je knieën te voorkomen. In dit artikel lees je wat kniebeschermers zijn en wat ze voor je kunnen doen.

Wat is kniebescherming en welke soorten zijn er?

Kniebeschermers zijn speciale kappen die uw knieën beschermen tegen overbelasting, een val of een botsing met scherpe voorwerpen. Ze worden ook wel knielappen genoemd. Naast losse kniebeschermers, die met een band of elastiek om de knieën kunnen worden bevestigd, zijn er ook werkbroeken met kniebeschermers waarbij de bescherming vooraf is aangebracht. Daarnaast gebruiken hobbyisten vaak kniematten. Deze beschermen de knieën ook.

De grootste voordelen van kniebescherming

Wanneer u kniebescherming koopt van betrouwbare fabrikanten, zoals Snickers of Portwest, is het grootste voordeel dat de beschermers schade en letsel aan uw knieën helpen voorkomen. Iedereen weet dat knieën behoorlijk kwetsbaar zijn en voor veel beroepen onmisbaar zijn. Dit geldt vooral voor beroepen zoals bestrating en voor sporters die hun knieën snel kunnen beschadigen. Het dragen van kniebeschermers is niet alleen belangrijk voor sporters en werknemers, maar ook voor bedrijven in de bouw, industrie en straat- en wegenbouw. Door uw personeel uit te rusten met goede kniebescherming – in bepaalde bedrijfstakken zelfs verplicht – voorkomt u dat uw personeel knieklachten krijgt en daardoor uitvalt.

Om verloop van personeel te voorkomen, zijn kniebeschermers een eenvoudige en doeltreffende oplossing. Werkbroeken met kniebescherming gewoon in uw werkbroek voordat u naar uw werk gaat en ze blijven de hele dag op hun plaats. En dat is nog niet alles! Onze kniebeschermers beschermen uw knieën ook tijdens het werk, wat voor u minder pijn en een langer werkzaam leven betekent. Voor meer informatie over onze veiligheidsproducten kunt u contact opnemen met CoolSafety.