Foto Willem
Image default
Bedrijven

Zo organiseer je een leuk personeelsuitje naar Giethoorn

Een personeelsuitje is vaak een hoop werk om te regelen. Maar als alle collega’s het dan naar hun zin hebben dan heb je als organisator wel eer van je werk. Een dagje naar Giethoorn is een leuk idee, want er is van alles te doen. Er zijn een paar leuke musea zoals het automuseum en een mooie tentoonstelling van schelpen. Ook eten en drinken kun je er prima in één van de restaurants. Maar Giethoorn is natuurlijk vooral bekend vanwege de mogelijkheid om lekker het water op te gaan in een echte punter. Je kunt een boot huren in Giethoorn die geschikt is voor 6 personen. Als er meer mensen zijn dan reserveer je simpelweg meerdere bootjes. 

Varen met een punter is plezier voor iedereen

Het besturen van een punter is kinderlijk eenvoudig. De boot wordt aangedreven door een elektrische motor. Je vaart dus klimaatvriendelijk. Als je bij de Punterwerf een boot huurt dan krijg je uiteraard uitleg over hoe je veilig met de boot het water op gaat. Uiteraard is het dan ook de bedoeling dat je je aan de verkeersregels houdt. Als je dat doet dan kan er weinig misgaan en wordt het een heerlijk vaartocht. Je kunt de boot of meerdere boten online reserveren via het formulier op de website. Zo weet je zeker dat er boten voor jullie beschikbaar zijn.

In Giethoorn en omgeving is genoeg te doen

Naast varen door Giethoorn kun je in het dorp en in de omgeving nog genoeg andere leuke dingen doen. Er zijn meerdere musea en voldoende gelegenheid voor koffie met wat lekkers, een heerlijke lunch of diner. Wist je dat topkok Jonnie Boer van de Librije in Giethoorn werd  geboren? Zijn restaurant is niet in het dorp, maar de inwoners van Giethoorn hebben wel degelijk een neus voor lekker eten.