Foto Willem
Image default
Bedrijven

Een scherm huren voor iedere gelegenheid

Heb je binnenkort een feestje of een bedrijfsevenement? Of misschien wel een presentatie voor meerdere mensen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je deze mensen dingen wil laten zien op een scherm. Dit kan zo zijn om mensen beter je presentatie te kunnen laten volgen, maar het kan ook zo zijn dat je dit scherm wil gebruiken om reclame op af te spelen. Zeker op een event is dat best wel handig. Je hebt geen scherm dat groot genoeg is, zeker niet als veel mensen het moeten zien. Een klein tv schermpje is dan niet genoeg. Je besluit je daarom te verdiepen in de mogelijkheden naar een groter scherm.

 

Scherm

Je kan ervoor kiezen om een grote tv te huren. Je kan er zelfs voor kiezen om tv’s in elkaar te laten overlopen, zodat je uiteindelijk een groot tv scherm hebt van meerdere kleine tv’s. Je kan ook kiezen voor een beamerscherm. Hier heb je verschillende formaten in en bovendien is het beeld vaak net zo goed zichtbaar als een tv scherm. Een beamerscherm huren is vaak goedkoper dan een tv scherm. Let er wel op dat een beamerscherm alleen in het donker goed zichtbaar is. Bedenk je van tevoren dus goed of dit handig is voor jouw event of presentatie.

 

Beamer

Ga je voor de beamer huren? Mooi, maar denk wel nog even aan de volgende punten. Hoe groot moet je scherm zijn, welke projector heb je nodig en op welke bron sluit je de beamer aan? Heb je dat allemaal helder dan is het tijd om een beamer te huren. Als de beamer eenmaal bij jou is moet je de beamer wel nog zelf afstellen om het juiste beeld te krijgen. De afstand tussen de beamer en het scherm is dan ook altijd afhankelijk van de lens. Heb je gekozen voor een beamer in het lage segment? Dan hebben deze vaak een vaste lens met een beperkt afstelbereik. Het scherm is dan bepalend voor het plaatsen van de beamer. Heb je een duurdere beamer gekozen? Dan kan je van lens wisselen, waardoor de lens aangepast kan worden aan het scherm. Ook iets om op te letten dus.