Foto Willem
Arts / Photography

Hardcover boek laten drukken

In de winkel zien steeds vaker softcover boeken liggen. Dit komt doordat het drukken van softcover boeken goedkoop is maar aan hardcover boeken word het meeste verdient. Het klinkt een beetje raar dat ze met de dure juist winst maken of toch niet?

Duurder verkopen

Een hardcover boek kan veel duurder verkocht worden maar niet iedere lezer zal het kopen. De meeste zullen wachten op een goedkopere softcover editie van het boek. Toch kiezen uitgevers soms voor hardcover boek drukken. Dit heeft echter wel een goede reden. Er zijn namelijk wel boeken waarbij ze voor hardcover boek drukken kunnen kiezen en flink winst kunnen maken. Dit zijn boeken van bekende auteurs waar de lezers al jaren op wachten.

Hardcover boeken

De populaire boeken worden eerst altijd in hardcover uitgebracht. De lezers zullen het toch kopen en de duurdere prijs betalen. Zo kunnen de uitgevers toch flink verdienen aan hardcover boek drukken. Wanneer de trouwe lezers de boeken hebben gekocht en verkoop van hardcover boeken begint af te nemen zullen ze overstappen van hardcover boek drukken op softcover boeken.

Zo hebben ze al flink winst gemaakt en kunnen ze nog steeds doorgaan met winst maken met de goedkopere boeken.