Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Een professionele website

Als startende ondernemer is het misschien wel belangrijker voor jouw business om online gevonden te worden dan offline. Het voordeel van online gevonden te worden is dat mensen uit het gehele land en zelfs de gehele wereld je product of dienst kunnen kopen. Een professionele website laten maken is de eerste stap om te werken aan je online vindbaarheid. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te doen. Als starter kan het zo maar zijn dat je niet over genoeg geld beschikt om een website te laten bouwen. Hoe je precies een website moet bouwen gaan wij je vertellen in deze blog.

Stap 1 : Bedenk voor wat je de website gaat gebruiken

Voordat je een website gaat maken zal je zelf eerst moeten afvragen: Hoe en voor wat wil ik mijn website inzetten. Wil je bijvoorbeeld je website gebruiken als bron van informatie? Of wil je een webshop maken en online producten verkopen? Dit zijn vragen die je als eerst moet nadenken voordat je aan de slag gaat. Schrijf een duidelijk plan uit voor hoe en wat je jouw website gaat gebruiken. Een webshop laten bouwen kan gedaan worden door een IT professional, maar dankzij YouTube kan jij er zelf ook een zijn.

Stap 2: Domeinnaam

Nu is het tijd om te bepalen wat voor domeinnaam je gaat kopen. Het domeinnaam is de naam de gebruikt wordt om je website te vinden. Het is het adres van je website. Het is belangrijk om de naam zorgvuldig te kiezen. Het beste is om dezelfde domeinnaam te hebben als de bedrijfsnaam.

Stap 3: CMS-systeem

Een CMS systeem , oftewel een content manager systeem, is een software pakket die helpt jouw webpagina in te richten. De meest populaire is WordPress. Wij raden ook dit CMS systeem aan omdat het gebruiksvriendelijk is en alle content is gratis.

Stap 4: Lay-outs

Het is nu tijd om de website in te richten. Hoe wil je dat de homepagina er uit ziet? En hoe moet de webshop er uit te komen zien? Gelukkig hoef je dit niet zelf te verzinnen, maar kan je gebruik maken van templates.

 

https://www.edit4u.nl/