Foto Willem
Image default
Arts / Photography

Een onvergetelijke bruidsreportage

Veel gehoord en heel cliché is natuurlijk de zin; je trouwt maar één keer. Met mijn jarenlange ervaring als bruidsfotograaf kan ik vertellen dat de meeste maar één keer trouwen. Toch heb ik ook regelmatig dat stellen voor een tweede huwelijk gaan, ze pakken het dan weer heel anders aan dan de eerste keer. Wat bij elke trouwerij weer terugkomt is de bruidsfotografie, want dit is echt het onderdeel waardoor je de dag kan herinnering zoals het was. Na een tijdje vergeet je weer een hoop dingen die er gebeurde en is het zo dat bruidsfoto’s je geheugen weer even opfrissen.

Omdat foto’s je herinneringen levendig houden is het wel belangrijk dat de bruidsfotograaf zijn uiterste best. Je laat de herinneringen die je later hebt aan de trouwdag aan een ander over. Hoe een trouwfotograaf het aanpakt is daarom belangrijk om te weten zodat je weet hoe je herinneringen worden vastgelegd. Gaan de foto’s om details als een parfumflesje of voeren de bijzondere momenten de boventoon? Mocht je hier over twijfelen kan ik je wel vertellen dat het uiterlijk van een parfum flesje niet één van die belangrijke herinneringen is.

Een belangrijk moment van je trouwdag is dat je samen met oma en je moeder een leuk onderonsje hebt, dit kan bijvoorbeeld tijdens de voorbereiden van de trouwdag op tijdens de speech van opa. Natuurlijk maak ik als trouwfotograaf een aantal groepsfoto’s van het bruidspaar met opa en oma, maar wanneer het meer is dan alleen een foto dan heb je direct een hele waardevolle foto.

Een tweede deel van de trouwdag waarbij je de bruidsreportage gaat doen is het ook belangrijk dat de foto’s waardevol zijn. Niet zomaar een simpel fotootje maar zoals de foto bij dit artikel; een bijzonder uitgelicht portret van de bruid en haar vader. Doordat dit spannende licht wordt toegevoegd komen elementen, zoals de sfeer, naar voren. En normaal zou je dit nooit zien, dus een bijzondere toevoeging.

ARV & CO Bruidsfotografie, Pad van Jip en Janneke 10, 6708 TG Wageningen

06 51968058

info@storiesbyarv.co

https://www.storiesbyarv.co/

 

https://www.storiesbyarv.co/