De verschillende soorten printers

Grof gezien kennen we twee soorten printers, namelijk de inkjetprinter en de laserprinter. Mensen die thuis een printer gebruiken kiezen meestal voor de inkjet. Voor zakelijk gebruik wordt er meestal gekozen voor de laservariant. Vroeger was de laserprinter veel duurder dan een inkjetprinter. Tegenwoordig zijn de prijzen van de laserprinter fiks gedaald en door de lagere prijs per afdruk kan de laserprinter op termijn zelfs voordeliger zijn.

Een inkjetprinter is dus goedkoper in de aanschaf. Het is aan te raden om bij aankoop van een inkjetprinter goed te letten op de kwaliteit en de resolutie. Want hoe hoger de resolutie, hoe mooier de afdruk wordt. Een nadeel van de inkjetprinter is dat de cartridges behoorlijk prijzig zijn. Om de kosten van de cartridges zo laag mogelijk te houden, is het verstandig om een inkjetprinter met gescheiden cartridges aan te schaffen. Dan hoeft u namelijk niet de gehele cartridge weg te gooien als er maar een paar kleuren op zijn. U hoeft dan enkel de cartridge in die bepaalde kleur te vervangen. Een voorbeeld van een inkjetprinter is een kabel printer.

De laserprinter is iets moderner en werkt, zoals de naam al zegt, met behulp van een laser. Ze zijn snel en leveren een goede kwaliteit afdruk. Bovendien zijn de afdrukken van een laserprinter goed bestand tegen water, iets wat van inktafdrukken niet kunnen zeggen. Het nadeel van de laserprinter is de aankoopprijs. Hoewel de prijs de laatste jaren fors gekelderd is, is hij nog steeds een stuk duurder dan een inkjetprinter. Ook de toners van een laserprinter zijn wat prijziger. Wel gaan deze dan weer langer mee, wat u op de lange termijn voordeel moet geven. Voor veelvuldig gebruik is de laserprinter dus wel de beste optie. Ook voor het afdrukken van foto’s kun je beter voor een laserprinter gaan.

Bent u er nog niet helemaal uit? KBA metronic heeft een groot aanbod in allerlei verschillende printers. Kijk even op de website en als u advies nodig heeft kunt u contact met ze opnemen.

http://www.kba-metronic.com/nl