Foto Willem
Arts / Photography

De vele toepassingen van botox

Botox is inmiddels een household name geworden en veel mensen weten dan ook wel wat het is. Echter, weet zeker niet iedereen waar botox allemaal wel of juist niet voor kan worden gebruikt. Onterecht denken mensen namelijk soms dat botox kan worden gebruikt voor het opvullen van de lippen en hebben het dan over de zogenaamde botox lippen. Om te snappen dat dit niet kan, zal je eerst moeten weten hoe botox eigenlijk werkt.

Botox is botuline en eigenlijk is dat een soort gif. Dat klinkt heel eng, maar dat valt gelukkig reuze mee. Botox kan namelijk zeer goed plaatselijk worden ingebracht. Eenmaal aangebracht onder de huid, verspreidt het namelijk nooit meer dan 3 centimeter. Hierdoor kun je dus heel goed en plaatselijk behandelen. Botox wordt daarom ook vaak ingezet voor het verhelpen van kraaienpootjes, de vervelende lachrimpeltjes bij de ogen. Kraaienpootjes en bijvoorbeeld rimpels in het voorhoofd zijn vaak het gevolg van een te actieve spier en een minder elastisch geworden huid.

Maar, wist je bijvoorbeeld ook dat er meer praktischere toepassingen van botox mogelijk zijn? Iedereen kent botox wel van de toepassing waarmee rimpels worden verminderd. Dat is dan natuurlijk een cosmetische ingreep, maar botox werkt ook goed voor botox hoofdpijn en dan in het bijzonder tegen migraine.

Migraine is een gevolg van te strak aangespannen spieren in het voorhoofd. Botox kan deze spieren minder actief maken. Door deze spieren minder actief te maken, kun je bereiken dat de spieren in het voorhoofd minder actief worden en dus ook minder problemen veroorzaken in de vorm van aanvallen van migraine. Bovendien heeft het gebruik van botox tot gevolg dat wanneer je toch een aanval krijgt, deze ook minder heftig zal zijn omdat je de spieren in je hoofd niet meer zo hard kunt aanspannen. Dat is natuurlijk wel zo prettig.

http://www.faceland.nl