Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

De juiste kleur kiezen voor je PVC vloer

De juiste kleur kiezen voor je PVC vloer

PVC vloeren bestaan al tientallen jaren, en het is nog steeds een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud. Maar met al die verschillende kleurmogelijkheden, hoe kies je nu welke kleur het beste bij jouw ruimte past? In deze blogpost gaan we in op enkele zaken die je moet overwegen bij het kiezen van een kleur voor je PVC vloer.

 

Witte PVC vloeren

Wit is een ongelooflijk veelzijdige kleur en kan in bijna elke kamer worden gebruikt. Het is helder en luchtig en heeft een strakke, moderne uitstraling die kleine ruimtes groter kan laten lijken. Wit reflecteert ook meer licht dan donkere kleuren, dus het is perfect als je een heldere sfeer wilt creëren. Het nadeel is dat witte vloeren gemakkelijk vuil en slijtage vertonen, zodat ze vaker schoongemaakt moeten worden.

 

Zwarte PVC vloeren

Zwart is een gedurfde kleurkeuze die contrast aan je ruimte kan toevoegen en deze tegelijkertijd verfijnder doet lijken. Zwarte vloeren zijn geweldig als je een strakke of moderne uitstraling in je huis wilt creëren. Ze zijn ook zeer geschikt om vuil en slijtage te verbergen, maar kunnen door hun donkere tint een kamer kleiner doen lijken.

 

Grijze PVC vloeren

Grijs is een andere populaire optie, omdat de grijze PVC vloer het beste van twee werelden biedt – het is licht genoeg om kleine ruimtes te openen en toch genoeg contrast te bieden om de ruimte interessanter te maken. Grijs is ook goed in het verbergen van vuil en slijtage en overstemt de andere elementen van je ontwerp niet zoals zwart dat zou kunnen doen. Het nadeel is dat grijs saai kan zijn als het niet gecombineerd wordt met andere kleuren of accenten in de kamer.

Welke kleur je ook kiest voor je PVC vloer, vergeet niet dat het de rest van je ontwerpschema moet aanvullen. Houd bij het kiezen van een kleur rekening met bestaande meubels of decorstukken en met de verlichting – lichtere tinten reflecteren licht, terwijl donkere tinten het licht absorberen. Denk tenslotte aan de hoeveelheid natuurlijk licht die de kamer binnenkomt – fel zonlicht zal lichtere tinten helderder doen lijken, terwijl donkere tinten te overweldigend kunnen zijn in direct zonlicht. Met deze tips in gedachten moet het geen moeite kosten om de perfecte tint voor je nieuwe vloer te vinden!

 

https://stilefloors.nl/