Foto Willem
Arts / Photography

Cosmetische ingrepen

Cosmetische chirurgie is steeds normaler aan het worden. Er komen steeds meer klinieken en de technische mogelijkheden worden alsmaar groter. Mensen willen het ouder worden niet in de spiegel zien en zoeken daarom hulp bij cosmetische klinieken om de huid strak te houden.

Er bestaan tegenwoordig meer dan 150 particuliere klinieken in Nederland die borstvergroting, ooglidcorrecties of rimpel verminderende ingrepen uitvoeren. Dit is een vertienvoudiging ten opzichte van het aantal klinieken zo’n 20 jaar geleden. Met de toename van het aantal klinieken is het dus wel duidelijk dat het een snelgroeiende business is. Niet alleen het aantal klinieken neemt toe, ook de mogelijkheden nemen toe. Elk jaar worden er wel weer nieuwe technieken ontdekt hoe het nog mooier en beter kan. Waar je 20 jaar geleden nog regelmatig slechte verhalen hoorde over cosmetische chirurgie, laat een dergelijke ingreep nu amper sporen meer na. En dat werkt drempelverlagend.

De positieve verhalen drukken zich vooral uit dat de betreffende persoon zich mooier en jonger voelt, dan wel minder vermoeid oogt. En daarvan krijgt men meer zelfvertrouwen. Zo zou je kunnen zeggen dat het mooier maken van het uiterlijk ook een positief effect heeft op je psychologische gesteldheid.

De behandelingen versterken het gevoel van voor altijd jong kunnen zijn. Je spiegelbeeld hoeft geen vervelend confrontatie meer te zijn. Met een vrij simpele en vaak betaalbare ingreep kan je heel veel verbloemen. Bijna alles is vakkundig te liftentegenwoordig. Van hangende mondhoeken en hamsterwangetjes tot oogleden en rimpels.

Zoals gezegd zijn er zo’n 150 klinieken die dit soort behandelingen uitvoeren. Faceland is een kliniek die plastische chirurgie bereikbaar maakt voor veel mensen. Ze doen kleine ingrepen, maar ook grote chirurgische ingrepen. Op de website staat het volledige aanbod en kan je ook vrijblijvend een afspraak maken voor een consult met een arts.

http://faceland.nl