Foto Willem
Arts / Photography

Computerbril Op Sterkte Kopen Voor De Fotograaf

Voor de brildragende fotograaf is een computerbril op sterkte een uitkomst wanneer die achter een beeldscherm zit. Veel fotografen zitten nog met een leesbril te photoshoppen en hebben geen idee hoe slecht dat voor hun ogen is.

Computerbril Op Sterkte ook voor Photoshoppers

Fotografen kampen met een gevoel van onrustige ogen doordat ze meerdere uren aaneengesloten achter een beeldscherm foto’s zitten te retoucheren. Vaak ook nog in de avond uren waardoor hoofdpijn snel ontstaat. Omdat men vaak een leesbril gebruikt, heeft men op een bepaald moment een tussenzicht-correctie nodig. Omdat de leesafstand van een leesbril 30-40 cm is, moet je wel heel dichtbij je beeldscherm gaan zitten om de foto’s goed te kunnen zien. Door het gebruik van een leesbril bij webdesign moeten mensen achter de computer vaak hun houding van het hoofd en lichaam aanpassen als ze het scherm niet scherp kunnen zien. 

Het dragen van een bril met de verkeerde glazen tijdens het werken op een computer kan dan ook zorgen voor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeide ogen of een verkeerde lichaamshouding door het corrigeren van de kijkafstand. Met een gewone leesbril, of zonder een leesbril kan men het computerscherm of zelfs de mensen die tegenover hen zitten niet meer goed zien. Een speciale computerbril op sterkte is ontworpen voor die mensen die daar last van hebben en ook snel last hebben van vermoeide ogen. 

Wat zijn computerbrillen?

Computerbrillen zijn brillen met glazen die zodanig geslepen zijn dat zowel op normale leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-60 cm) teksten en figuren goed gelezen kunnen worden. Terwijl je met een leesbril van 30 tot 60 cm scherp ziet, kun je met een computerbril tot wel 2 meter goed zien. Multifocaal (Dubbelfocus) Mensen die moeite krijgen met scherp zien op korte afstanden, hebben een leesbril nodig. Bij veel oudere bijzienden zie je dat ze hun bril afzetten als ze beter willen kijken of iets heel kleins willen bekijken, want met blote ogen kunnen zij van dichtbij scherper zien dan mensen met goede ogen. Is het hebben van meerdere brillen voor meerder afstanden of multifocale glazen dan alleen voor mensen met verziendheid?

Nee. zonder computer bril, kunnen veel computergebruikers vaak last hebben met wazig zien, vermoeide ogen en hoofdpijn. Dit zijn de kenmerkende symptomen van het computer vision syndroom. Doordat de brilglazen afgestemd zijn op de leesafstand van het beeldscherm, helpt de computerbril je ogen te ontspannen. Voor de fotograaf is het prettig bij werken achter een beeldscherm om ook de grotere afstanden binnen handbereik goed en scherp te kunnen zien.

Computerbril op sterkte met blauwlichtfilter

De zogeheten computer bril met blueblock filter is een bril waarin een blauwlicht filter in de lenzen zit. De glazen in de computer bril verzachten het licht van het beeldscherm (blauw licht) waardoor de ogen minder moeite hebben met het lezen van een tekst op een beeldscherm. Een computerbril van computerbril.org kun je gebruiken op ieder moment dat je ogen worden blootgesteld aan het licht van digitale schermen. Daarom is deze blauw licht blokkerende bril op sterkte de oplossing voor veel vermoeide ogen problemen!

Waar kun je een computerbril op sterkte kopen?

Bij het gebruik van een computerbril kun je dus je foto’s op het beeldscherm beter en scherper zien. Onderschat het niet want zonder deze bril ga je maar al te vaak de verkeerde zithouding aannemen, waardoor de kans op rug klachten alleen maar groter wordt. Een computerbril is dus een ideale oplossing voor de fotograaf.  Bij computerbril.org hebben ze verschillende computer bril modellen op sterkte en ook zonder sterkte. Ook zijn er clip-on comptuerbrillen en flip-up brillen met blueblock filter leverbaar. Klik hier  voor meer informatie.

 

https://computerbril.org/