Brandveiligheid bij discotheken

U heeft net een spiksplinternieuwe zaak geopend in het centrum en de bezoekers weten de weg te vinden naar uw discotheek. De beste artiesten en dj’s uit de stad komen bovendien maar wat graag hun visitekaartje afgeven op het podium. Het businessplan staat als een huis. Door de crisis zijn vele discotheken als een kaartenhuis in elkaar gevallen, maar door uw beleid is dit één van de hotspots onder het uitgaande publiek.

Toch heeft het bezitten van een uitgaansgelegenheid toch ook z’n minder kanten. Denk bijvoorbeeld aan die opstootjes die elk weekend wel een keer voorkomen. Dronken mensen worden nu eenmaal sneller agressief, daar is helaas niets aan te doen. De ene keer zal het blijven bij een beetje duwen en trekken, terwijl het de andere keer misschien een massale vechtpartij wordt waarbij de politie moet komen. Het hoort bij een discotheek en als de beveiligers goed zijn kunnen veel van dit soort opstootjes al in de kiem worden gesmoord. Maar er bestaan nog wel ergere dingen die kunnen gebeuren, denk bijvoorbeeld aan brand.

Op een drukke zaterdagavond breekt in één van de grote zalen van de discotheek brand uit. Mensen raken in paniek en worden verdrukt. Het enige wat u kunt doen is hopen dat iedereen het heeft overleeft als de hulpdiensten arriveren. De volgende dag wordt de schade aan het pand opgemaakt en is er eigenlijk weinig meer van over. Door een plotselinge brand is van die prachtige discotheek weinig meer over.

Dit is natuurlijk een worstcase scenario, een boze droom. Maar om toch maar even duidelijk te maken dat altijd met het ergste rekening gehouden moet worden. Bescherm de zaak dus altijd goed tegen brand, zorg voor voldoende schuimblusser, rookmelders en natuurlijk een goede brandverzekering. Een deel van deze artikelen kunt u voordelig aanschaffen op schoens-safety.nl.

http://schoens-safety.nl