Foto Willem
Image default
Dienstverlening

Ben u van plan om uw zilveren munten te verkopen?

Tegenwoordig wordt muntgeld niet meer vervaardigd van zilver. Toch zijn er nog aardig wat zilveren munten in de omloop. Heeft u thuis nog zilver muntgeld waar u niets mee doet? Het kan interessant zijn om uw zilveren munten te laten taxeren. Sommige munten kunnen namelijk nog aardig wat geld waard zijn. Wanneer dit het geval is kan het zeker interessant zijn om uw zilveren munten te verkopen. Maar waar hangt de waarde van een zilveren munt eigenlijk vanaf? U leest het hier.

 

Waar hangt de waarde van een zilveren munt vanaf?

Wanneer u heeft besloten om uw zilveren munten te verkopen is het nog vrij ingewikkeld om de waarde van de munten te bepalen. Het is dan ook verstandig om een muntenexpert in te schakelen. Deze deskundige heeft veel ervaring en kennis en kan op een goede manier inschatten wat een munt waard is. Over het algemeen hangt de waarde van een munt af van drie factoren. Deze factoren zijn:

  • De kwaliteit van de munt
  • Hoe zeldzaam de munt is
  • De commerciële waarde van de munt

 
Wanneer u van plan bent om uw zilveren munten te verkopen is het van groot belang dat u rekening houdt met de verschillende kwaliteit van de munt en zodoende naar de kwaliteit kijkt. Hoe beter de kwaliteit van de munt – hoe meer deze waard is. Daarnaast moet u letten op de zeldzaamheid. Wanneer u zilveren munten wilt verkopen die erg zeldzaam zijn – omdat er bijvoorbeeld maar weinig van zijn geslagen – kunt u veel geld ontvangen. Hoeveel u uiteindelijk voor uw zilveren munten kunt krijgen hangt van de commerciële waarde van de munt af. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een zeldzame munt niet verkocht wordt de prijs die je zou verwachten. Als er niet veel vraag naar de munt is zal de prijs niet zo hoog zijn.

 

Waar kunt u terecht als u zilveren munten wil verkopen?

Wanneer u zilveren munten wil verkopen kunt bij bedrijven die goud en zilver in en verkopen. Meer informatie? Kijk snel op www.keval.nl voor zilveren munten verkopen.