Foto Willem
Image default
Dienstverlening

Wanneer gebruik je vogelpinnen?

Als het gaat om vogel beheersing, zijn vogelpinnen een van de belangrijkste instrumenten van het vak. Vogelpinnen worden op richels, daklijnen en andere oppervlakken geplaatst om te voorkomen dat vogels erop landen en om ze te ontmoedigen om in het gebied te blijven.

In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn vogelaars op geen enkele manier schadelijk vogels. De pinnen zijn over het algemeen van plastic en hebben geen weerhaken om de vogels te snijden of te verwonden; in plaats daarvan steken ze uit om richels en landingen onaantrekkelijke plaatsen te maken voor de vogels om te landen.

Vogelpinnen worden voornamelijk gebruikt om zeemeeuwen, duiven. kauwen en kraaien te bestrijden. Heb je te maken met bijvoorbeeld kauwen overlast, dan kunnen vogelpinnen een prima oplossing zijn. Kleinere vogels zoals mussen kunnen echter tussen de pinnen passen en er zelfs op gaan zitten. Grotere vogels, zoals een kalkoengier, kunnen de pinnen buigen vanwege hun gewicht.

Prijs van vogelpinnen

Als het op prijs aankomt, zijn vogelaars een matige tot goedkope optie. De prijs van vogelaars hangen af van hoe groot een gebied is dat u met pinnen gaat bedekken. Als u kilometers bestrijkt met vogelaars, zal de prijs nog steeds hoog zijn, maar deze kan relatief minder hoog zijn dan het installeren van vogelnetten over hetzelfde gebied. Aan de andere kant, als je een vogel landing of twee bedekt met vogelpinnen, zal de prijs vrij laag zijn.

Esthetische overwegingen

Esthetische overwegingen zijn een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het overwegen van vogelaars. Vogelpinnen zullen een zichtbare impact hebben op uw gebouw. Vogels zullen er niet meer op landen, maar je zult in plaats daarvan naar de pinnen moeten kijken. Als esthetische overwegingen belangrijk voor u zijn, kunt u andere opties overwegen, zoals vogelgaas of geluids afschrikking.

Waar moet je op letten bij het vogelvrij maken van een gebouw?

Plastic vogel pinnen zijn enkele van de meest voorkomende vogel pinnen op de markt. Kunststof pinnen voor vogels bestaan uit een aantal kleine plastic pinnen, die allemaal qua grootte en vorm vergelijkbaar zijn met een tandenstoker. Kunststof pinnen voor vogels kunnen zowel op vlakke oppervlakken als op schuine oppervlakken worden geplaatst en zien eruit alsof een vogel er niet op zou landen.

Kunststof pinnen voor vogels zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, hoewel ze na verloop van tijd onder de zon kunnen vervagen. Kunststof pinnen voor vogels zijn ideale pinnen voor vogels op daken, maar sommige mensen gebruiken ze ook op richels.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/