Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Acht Redenen Om Te Slapen Met Een Satijnen Kussensloop

Je hebt waarschijnlijk al de hype gehoord over zijden kussenslopen die beter zijn voor je huid en haar. Het blijkt dat satijn – het net zo gladde maar iets betaalbaardere neefje van zijde – ook schoonheidsvoordelen heeft.

 

Opzoek naar de allerbeste satijnen kussensloop? Lees over onze favorieten op Slaapwijsheid. 

Wat zijn satijnen kussenslopen (en waarom bestaan ze)?

Een satijnen kussensloop is een kussensloop gemaakt van satijn – maar dat had je waarschijnlijk al geraden.

Dit is wat je misschien niet weet: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is satijn geen soort stof. Boem! Geestverruimend, toch?

Satijn is een soort weefsel en kan gemaakt worden van een aantal verschillende vezels. (Vezels zijn de draden waaruit materialen zijn opgebouwd.) Je kunt satijnen weefsels vinden die gemaakt zijn van zijde, rayon, polyester, en mengsels.

Satijnen kussenslopen zijn een heel ding geworden omdat ze beter voor u zouden zijn dan de katoenen kussenslopen die vaak bij lakenpakketten worden geleverd.

Voordelen van satijnen slopen voor je haar

De voordelen van satijnen kussenslopen zijn voor je haar (en huid) te danken aan het gladde, glibberige oppervlak, waardoor er minder wrijving is en minder aan je haar wordt getrokken.

Wat betekent minder wrijving en trekken voor je haar?

Bescherming tegen pluis
Omdat satijn een gladde stof is, wordt de haarschubben niet opgeruwd zoals bij een gewone kussensloop. Het resultaat is minder kroezen. Verheug je op krullend haar!

Minder klitten
Stoffen, zoals katoen, laten je haar niet bewegen als je van houding verandert tijdens het slapen en andere activiteiten voor het slapengaan.

Als je fijn haar hebt, droog haar of haar dat snel in de war raakt, betekent de zijdezachtheid van een satijnen kussensloop dat je niet meer wakker wordt en eruit ziet als een gematteerde Yorkie.

Minder kans op haarbreuk
Fijnharige mensen of mensen die last hebben van haaruitval, luister goed!

Minder wrijving en getrek van een satijnen kussensloop kan leiden tot minder gebroken harenHet niet hoeven borstelen van klitten zal ook helpen om haarbreuk te verminderen.

 

Je favoriete stijl gaat langer mee

Je hebt waarschijnlijk al de hype gehoord over zijden kussenslopen die beter zijn voor je huid en haar. Het blijkt dat satijn – het net zo gladde maar iets betaalbaardere neefje van zijde – ook schoonheidsvoordelen heeft.

 

Hier zijn vijf eenvoudige stappen die u moet volgen om satijnen kussenslopen te wassen:

Verwijderen en binnenstebuiten keren:- Eerst moet u het kussensloop van het kussen verwijderen en het terug naar voren draaien. Dit zal helpen om de satijnen kussenslopen kant van de kussensloop te beschermen.

  1. Doe de kussenslopen in een zak:– Om de satijnen kussenslopen nog beter te beschermen, moet u ze apart in een verpakking doen, bijvoorbeeld een lattenzak of een zak met ondergoed. Deze verpakkingen zullen helpen voorkomen dat ze samenklitten en uit elkaar vallen. Mocht u zo’n pakje niet hebben, dan kunt u ze los van elkaar in een katoenen kussensloop doen. Bind de katoenen kussensloop af met een touwtje of elastiekje om hem dicht te maken.
  2. Kussenslopen voorzichtig wassen:– Gebruik een fijnwasmiddel om te garanderen dat de kleur en het materiaal onberispelijk blijven tijdens het wassen. Een wrede kledingreiniger kan de tint van de satijnen kussenslopen aantasten. Het is ideaal om steeds iets te gebruiken waarop staat dat het gebruikt wordt voor een delicate was. Stel de wasmachine in op een kwetsbaar of een delicaat programma en plaats de kussenslopen in de wasmachine.
  3. Hangend drogen:- Probeer de kussenslopen niet in de droger te drogen, omdat de warmte het materiaal zou kunnen vernietigen. Drapeer ze aan een waslijn, over een douchestang of leg ze zelfs rechtop op een tafel of kledingwasmachine om te drogen.
  4. Strijk wanneer nodig:– Nadat de kussens zijn gedroogd, hoeft u ze alleen maar een paar keer uit te schudden om ze lichter te maken en te ontdoen van eventuele hardheid die ze hebben van aan de lucht te zijn gedroogd. Nadat ze volledig gedroogd zijn, kunt u een stoomstrijkijzer gebruiken om de kreukels weg te werken. Gebruik het strijkijzer op de lage stand, zodat het materiaal niet wordt aangetast, en druk de kussenslopen niet aan de satijnen kant. Satijnen hoesjes moeten altijd voorzichtig worden gemanoeuvreerd.

Voor meer tips en tricks over slaap, of meer informatie over jouw favoriete producten? Ga naar Slaapwijsheid