Foto Willem
Image default
Bedrijven

Zo word je een betere fotograaf

 De een vindt het leuker dan de ander, maar het maken van foto’s zal nog enige tijd populair blijven. Je kent vast wel iemand die denkt dat hij of zij een topfotograaf is, of misschien vind je het zelf wel heel leuk. Al met al zijn een paar goede tips altijd welkom!

 

Oefening baart kunst

 Van die mensen die denken dat ze goed zijn in het maken van foto’s nadat ze een plaatje schieten van hun hond: stop! Oké, het ziet er niet slecht uit, maar weet je eigenlijk wel waar je mee bezig bent? Je zult er iets intensiever mee bezig moeten zijn. Pas op het moment dat jij dagelijks aan de slag gaat met het maken van foto’s wordt je er beter in. Twijfel dus ook niet om soms gewoon je spullen te pakken en naar buiten te gaan om dit te gaan doen. Buiten is er van alles en nog wat om te fotograferen. De natuur, dieren, mooie auto’s en noem het maar op.

 

Extra tip: je kunt ook oefenen met het maken van selfies, zo ben jij je eigen oefenmateriaal. Om je hierbij te helpen kun je een selfiespiegel gebruiken. Een selfiespiegel maakt het makkelijker om zelf portretten te maken. Ga eens langs de winkel voor een selfiespiegel of bestel er een.

 

 

 

Gebruik een statief of leer het zelf

 Niets lijkt zo onprofessioneel als een foto die wazig is. Hier wordt niemand blij van. Scherpe foto’s zijn erg belangrijk, zeker wanneer er personen op staan. Gezichten en lichamen dienen altijd duidelijk op een foto te staan. Deze bewegen namelijk nog wel eens, dat maakt het extra lastig. Merk jij dat je hier last van hebt, dan kun je twee dingen doen. De eerste is oefenen om een vaste hand te krijgen. Hier heb je niets voor nodig, behalve een flinke dosis geduld. Je tweede optie is het kopen van een statief. Dit is eigenlijk de makkelijkste oplossing. Je kunt jouw camera bevestigen aan het statief en er zo voor zorgen dat deze volledig stabiel is.

https://www.doehetselfiebox.nl/nl/fotospiegels/